Чемпіонат України U-19. “ЛНЗ” – “Карпати” – 0:2

25 серпня 2024 р.
Лев
У неділю, 25 серпня, львівські “Карпати” U-19 зіграли виїзний поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025. У четвертому турі “зелено-білі” перемогли черкаський “ЛНЗ” U-19 з рахунком 2:0.
Сидун 1200-600

Чемпіонат України U-19. Сезон 2024/2025. 4 тур

“ЛНЗ” (Черкаси) U-19 – “Карпати” (Львів) U-19 – 0:2

25 серпня. 15:00, с. Лебедин, стадіон “ЛНЗ-Арена”.

Арбітр – Богдан Черницький (Запоріжжя)

Асистенти – Дмитро Докучай та Єлизавета Настусенко (обидвоє – Київська обл.)

Четвертий арбітр – Сергій Труба (Черкаси)

Спостерігач арбітражу – Олександр Войтюк (Запоріжжя)

“ЛНЗ” U-19: Гайдай, Штефанко, Нівінський (Вівденко, 37), Тесля, Станкович, Хамко (Жеребецький, 78), Лич (Бац, 46), Жилінський (Московченко, 53), Айдаров (Комарницький, 50), Османов (Кальчук, 78), Швець.

Запасні: Остапчук, Велігорський, Курант, Науменко.

Старший тренер – Артем Чорній.

“Карпати” U-19: Домчак, Копил (Кокодиняк, 67), Киричок, Чеберинчак, Катрич, Мельниченко, Резнік (Тлумак М., 67), Лехів (Шопронку, 76), Абрамчук (Смаглій, 84), Івасій (Гушинець, 46), Сидун.

Запасні: Фандист, Малиш, Орошкевич, Черненко.

Старший тренер – Олег Голодюк.

Голи: Сидун, 74, 90+3.

Попередження: Хамко, 24, Османов, 69.

Вилучення: Гайдай, 51.

Нагода Абрамчука та гол з офсайду

Суперники неквапливо розпочали поєдинок, тому старт першого тайму минув без небезпечних моментів. “Леви” більше володіли м’ячем та намагались будувати свої атаки через фланги. Перший шанс відзначитися “зелено-білі” створили на 13-й хвилині, коли Віталій Катрич відібрав м’яч та пробив з дальньої дистанції – значно вище воріт. Господарі відповіли ударом Івана Лича, проте Назар Домчак впорався з небезпекою.

Вже на 16-й хвилині міг забивати Олександр Абрамчук. На фланзі Артем Копил обігрався з Андрієм Івасієм та прострілив до воротарського майданчика. Абрамчук у дотик цілив у незахищений кут, але Вадим Гайдай в ефектному стрибку вибив м’яч з лінії воріт.

На 40-й хвилині Шаміль Айдаров скористався помилкою Домчака та відправив м’яч у порожні ворота. Втім арбітр зафіксував офсайд в Олександра Швеця, котрий брав активну участь у епізоді, та відмінив взяття воріт. Карпатівці не забарились з відповіддю і на 42-й хвилині Вадим Сидун відгукнувся на передачу Катрича. Нападник зіграв на випередження та пробив – м’яч знову пролетів над поперечкою. А ось удар Владислава Резніка був більш прицільним, однак Гайдай чітко розібрався в епізоді.

Промах Сидуна з пенальті і поперечка Лехіва

“Зелено-білі” активно розпочали другу половину зустрічі. Вже зі стартових хвилин Максим Мельниченко та Марк Гушинець стріляли по воротах, проте бажаного результату їхні удари не дали. На 50-й хвилині Гайдай сфолив у штрафному майданчику проти Лехіва. Арбітр призначив пенальті у ворота черкаської команди та покарав голкіпера червоною карткою. Вирок взявся виконувати Вадим Сидун і не зміг переграти запасного воротаря Іллю Московченка, який вимушено вийшов на заміну.

На 56-й хвилині Абрамчук обійшов опонента та асистував Лехіву, котрий обробив м’яч та потужно пробив – від пропущеного гола “ЛНЗ” врятувала поперечка. Підопічні Олега Голодюка продовжили тиснути на ворота суперника і на 59-й хвилині Катрич прострілив на дальню стійку, де перебував Гушинець. Хавбек міг відкривати рахунок, однак з близької дистанції не зміг переправити м’яч у сітку.

Господарі в обороні не відсиджувалися та намагались вибігати у контратаки, які здебільшого не закінчувались небезпекою. Зокрема, на 71-й хвилині підопічні Артема Чорнія організували контратаку, яку завершував ударом Абляміт Османов. Хавбек замкнув подачу Владислава Вівденка, втім у ціль не влучив.

Майстерність Мельниченка і Смаглія, дубль Сидуна

Зате на 74-й хвилині карпатівці таки дотисли суперника і відкрили рахунок. Мельниченко сміливо протягнув м’яч центром та ідеальною передачею вивів Сидуна віч-на-віч з Московченком. Цього разу форвард не змарнував своєї нагоди, холоднокровно пробивши повз голкіпера – 0:1.

На 79-й хвилині “зелено-білі” могли подвоювати рахунок, але ніхто з гравців групи атаки не відгукнувся на простріл Катрича. У наступних спробах Максим Тлумак та Олександр Шопронку, які з’явилися з лави запасних, намагались відзначитись дальніми ударами – Московченко без проблем впорався з їхніми спробами. А на 88-й хвилині захисник “левів” Андрій Чеберинчак у самовідданому підкаті врятував команду, коли завадив Швецю вийти віч-на-віч з Домчаком.

У компенсований арбітром час Максим Смаглій виконав блискавичний слалом від свого штрафного майданчика до протилежних воріт і прострілив на вільного Сидуна, котрий відправив м'яч у сітку та оформив дубль – 0:2.

Турнірне становище/наступний тур

Завдяки перемозі у Черкасах “Карпати” U-19 підіймаються на п’яту сходинку чемпіонату із сімома заліковими балами. Натомість “ЛНЗ” U-19 залишається на дні таблиці. У наступному турі підопічні Олега Голодюка зустрінуться з однолітками з полтавської “Ворскли”. Поєдинок відбудеться 30 серпня у Львові на стадіоні “СКІФ”. Початок гри о 13:00.