Чемпіонат України U-19. “Карпати” – “Ворскла” – 0:1

30 серпня 2024 р.
Лев
У п‘ятницю, 30 серпня, львівські “Карпати” U-19 зіграли домашній поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025. Суперником “левів” у п’ятому турі була полтавська “Ворскла”. Матч завершився мінімальною перемогою гостей.
Artboard 1

“Карпати” (Львів) U-19 – “Ворскла” U-19 (Полтава) – 0:1

30 серпня. 13:00, м. Львів, стадіон “СКІФ”.

Арбітр – Ростислав Молнар (Ужгород)

Асистенти – Георгій Нікифоряк (Чернівці) та Анна Галян (Хмельницький)

Четвертий арбітр – Ярослав Леськів (Львівська обл.)

Спостерігач арбітражу – Андрій Шандор (Львів)

“Карпати” U-19: Домчак, Копил, Киричок, Чеберинчак, Катрич, Мельниченко (Тлумак М., 46), Резнік, Лехів (Шопронку, 86), Абрамчук (Івасій, 70), Гушинець (Смаглій, 57), Сидун.

Запасні: Фандист, Кокодиняк, Орошкевич, Малиш, Черненко, Долюк.

Старший тренер – Олег Голодюк.

“Ворскла” U-19: Ширяєв, Селін, Романець, Багінський, Горобець (Хоменко, 75), Тіщенко, Оденцов, Сердюк (Крецул, 70), Карпусь (Зімієскі, 46, Діденко, 75), Куделін (Козінцев, 46), Кухта (Скрипкевич, 63).

Запасний: Чудаса.

Старший тренер – Ія Андрущак.

Гол: Оденцов, 84.

Попередження: Чеберинчак, 24, Резнік, 68, Івасій, 72 – Тіщенко, 7.

Тайм без голів

На початку поєдинку команди обмінялись схожими моментами. На другій хвилині Микита Оденцов небезпечно навісив, проте ніхто з гравців “Ворскли” не опинився у зоні завершення. Карпатівці відповіли слаломом Вадима Сидуна. Нападник прострілював вздовж лінії воротарського майданчика, однак передача Вадима виявилась безадресною. Згодом підопічні Олега Голодюка виконали кутовий, який ударом завершував Андрій Чеберинчак – повз ворота.

Пізніше львівʼяни заволоділи ініціативою та проводили позиційні атаки. На 17-хвилині Марк Гушинець виконав навіс з кутового, а Чеберинчак головою перевів на Максима Мельниченка. Опорник приборкав мʼяч та пробив у кут, однак Іван Ширяєв зміг відбити удар. “Леви” продовжували тиснути на ворота гостей і на 22-й хвилині Олександр Абрамчук обвідним ударом ледь не вразив ціль – мʼяч розминувся зі стійкою.

У середині першого тайму полтавці кілька разів загрожували воротам Назара Домчака. На 26-й хвилині Микита Багінський пробивав зі штрафного, проте його удар взяла на себе стінка. Згодом моменти виникли у Максима Кухти та Максима Куделіна. Зрештою, їхні удари бажаного результату не дали. Під завісу тайму Абрамчук перехопив мʼяч, пройшов до володінь суперника та віддав на Владислава Резніка. Хавбек не зміг нанести акцентованого удару, тому на перерву команди пішли без голів.

Переможний м'яч у кінцівці

По перерві львівʼяни повернули собі ініціативу та одразу могли відкривати рахунок. Спершу Максим Тлумак, який вийшов на заміну, виконав кутовий на Максима Лехіва – постріл хавбека пролетів над поперечкою. За хвилину Артем Копил вивів Сидуна віч-на-віч з Ширяєвим. Нападник обіграв голкіпера, але задалеко відпустив мʼяч та з гострого кута не зміг поцілити у ворота.

“Ворскла” відповіла прицільним ударом Артема Середюка. Домчак бачив момент удару та встиг нівелювати загрозу. На 69-й хвилині Абрамчук отримав передачу від Віталія Катрича та в дотик прострілив у воротарський майданчик. Сидун встиг підставити ногу, проте Ширяєв забрав мʼяч до рук.

Долю поєдинку вирішив єдиний гол капітана полтавців Микити Оденцова. Правий захисник гостей Денис Селін перехопив мʼяч, обіграв Лехіва та прострілив у штрафний майданчик. Оденцов без перешкод пробив першим дотиком та побіг святкувати гол в обіймах партнерів – 0:1. У львівян був час, щоб відігратися, утім команда Ії Андрущак зберегла бажаний рахунок і здобула першу перемогу в сезоні.

Турнірне становище/наступний тур

Таким чином, “Карпати” U-19 розташувались на шостій сходинці у турнірній таблиці, а “Ворскла” U-19 піднімається на 12 місце. У наступному турі підопічні Олега Голодюка зустрінуться з однолітками з донецького “Шахтаря”. Базова дата матчу – 13 вересня.