Чемпіонат України U-19. “Карпати” – “Кривбас” – 4:1

10 серпня 2024 р.
Лев
У суботу, 10 серпня, львівські “Карпати” U-19 зіграли перший домашній поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025. Суперником “левів” у другому турі був “Кривбас” U-19 з Кривого Рогу. “Зелено-білі” перемогли з рахунком 4:1.
Карпати-Кривбас 19

Чемпіонат України U-19. Сезон 2024/2025. 2 тур

“Карпати” (Львів) U-19 – “Кривбас” (Кривий Ріг) U-19 – 4:1

10 серпня. 13:00, м. Львів, стадіон “СКІФ”.

Арбітр: Олександр Бондар (Чернігів)

Асистенти: Станіслав Коннов (Житомир) та Віталій Глуханик (Івано-Франківськ)

Четвертий арбітр: Олег Кузик (Львів)

Спостерігач арбітражу: Андрій Шандор (Львів)

“Карпати” U-19: Домчак, Копил, Ломницький, Мельниченко, Кокодиняк (Киричок, 69), Тлумак М. (Скороход, 69), Резнік, Лехів, Гушинець (Івасій, 43), Абрамчук (Смаглій, 77), Буренко (Шопронку, 77).

Запасні: Фандист, Малиш, Орошкевич, Шмаль, Черненко, Долюк, Чеберинчак.

Старший тренер – Денис Кожанов.

“Кривбас” U-19: Омельченко, Каплунов, Маяков, Шевченко, Матяш (Боднар, 46), Мулик, Нянчур, Бутенко (Пасічний, 57), Губенко (Газазян, 69), Євчев (Мігуцький, 46), Каменський (Гладков, 70).

Запасні: Кріпак, Корнієнко, Поканєвич, Сльота.

Старший тренер – Олексій Прилепов.

Голи: Резнік, 15, Буренко, 45+1, Івасій, 54, Абрамчук, 74 – Пасічний, 88.

Попередження: Лехів, 36 – Боднар, 73.

T5S_3780_u19_karpaty_kryvbas_100824.jpg

Гол Резніка, моменти Кокодиняка та Ломницького

“Карпати” почали високо пресингувати суперника зі стартових секунд поєдинку та взяли мʼяч під свій контроль. Перший момент “зелено-білі” створили на 6-й хвилині. Артем Копил зіграв на підбиранні після кутового та сильно пробив правою – суперники заблокували удар. “Кривбас” відповів на 13-й хвилині ідентичним моментом Тимура Нянчура, проте мʼяч пролетів значно вище воріт.

У наступній атаці Юрій Кокодиняк цілив у ближній кут після подачі Максима Тлумака з кутового, але Ігор Омельченко впевнено зіграв на лінії. Стартовий тиск від карпатівців дав результат на 15-й хвилині. Максим Мельниченко виконав довгу передачу на Олександра Абрамчука, а хавбек обіграв захисника та віддав на Владислава Резніка, який у дотик розстріляв ворота “Кривбасу” – 1:0.

Дуже швидко “зелено-білі” ледь не забили вдруге. Абрамчук навісив зі штрафного, адресатом якого став Андрій Ломницький. Капітан “левів” зміг дотягнутись до мʼяча та направити його повз Омельченка, проте голкіпера на лінії воріт підстрахував Ярослав Шевченко, який завадив Ломницькому подвоїти рахунок.

T5S_3945_u19_karpaty_kryvbas_100824.jpg

Тиск “Карпат”, сейви Домчака та гол Буренка

Чудову нагоду щоб відзначитись на 25-й хвилині мав Тлумак. Півзахисник отримав передачу на підступах до карного майданчика та прицільно пробив під поперечку – Омельченко перевів мʼяч на кутовий. Після розіграшу кутового Резнік ледь не записав до свого активу дубль, та з близької дистанції головою пробив над поперечкою.

Криворіжці відповіли виходом віч-на-віч у виконанні Олександра Каменського. Цього разу свою команду врятував Назар Домчак, котрий вчасно скоротив дистанцію та заблокував постріл нападника. На 43-й хвилині Домчак знову виконав ефектний сейв після удару Святослава Матяша.

У компенсований арбітром час карпатівці провели швидку атаку правим флангом. Андрій Івасій віддав на хід Кокодиняку, а латераль прострілив у штрафний майданчик на Матвія Буренка. Форвард виборов мʼяч та ударом у дальній кут подвоїв перевагу львівʼян – 2:0.

T5S_4519_u19_karpaty_kryvbas_100824.jpg

Промах Каменського та гармата Івасія

Перший небезпечний момент у другому таймі створили гості. Володимир Мулик прострілив з лівого флангу на Каменського, а нападник з близької дистанції розстрілював ворота Домчака – повз ворота.

На відміну від суперника, карпатівець Івасій свій момент не змарнував. Хавбек отримав передачу на правому фланзі, змістився в центр та пробив. Першу його спробу заблокували захисники, проте Андрій швидко зіграв на підбиранні та без зайвої підготовки завдав потужного удару в дальній кут, з яким не зміг впоратись Омельченко – 3:0.

На 69-й хвилині Абрамчук переграв кількох суперників, пройшов до штрафного майданчика та прострілив на Буренка, втім Матвій не зміг дотягнутись до передачі. Постійна активність Абрамчука надокучала супернику протягом усієї гри і вже на 74-й хвилині Олександр сам відзначився голом. Ломницький довгою передачею знайшов Абрамчука, а той, змістившись в центр, обіграв трьох суперників та відправив мʼяч у верхній кут воріт “Кривбасу” – 4:0.

На цьому “Карпати” не зупинилися і могли забивати ще. На 84-й хвилині Максим Лехів з дальньої дистанції потужно приклався до мʼяча, проте Омельченко відбив цей удар. Гості відповіли на 88-й хвилині і зробили це результативно. Мулик прострілив з лівого флангу, а Богдан Пасічний опинився без опіки та пробив повз Домчака, відквитавши один гол.

T5S_4376_u19_karpaty_kryvbas_100824.jpg

Наступний тур/ турнірне становище

Таким чином, “зелено-білі” здобувають першу перемогу в сезоні. Відтепер в активі “левів” чотири залікові бали. У наступному турі “Карпати” зустрінуться з юнацькою командою київського “Динамо”. Поєдинок відбудеться 16-го серпня о 13:00 на стадіоні “СКІФ”.