Чемпіонат України U-19. “Карпати” – “Динамо” – 0:2

16 серпня 2024 р.
Лев
У пʼятницю, 16 серпня, львівські “Карпати” U-19 зіграли домашній поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025. Суперником “левів” було київське “Динамо”.
Звіт Карпати Динамо U19

Чемпіонат України U-19. Сезон 2024/2025. 3 тур

“Карпати” (Львів) U-19 – “Динамо” (Київ) U-19 – 0:2

16 серпня. 13:00, м. Львів, стадіон “СКІФ”.

Арбітр – Владислав Ващенко (Житомир)

Асистенти – Євген Слюсар (Житомир) та Дмитро Шекель (Рівне)

Четвертий арбітр – Степан Лапко (Львів)

Спостерігач арбітражу – Микола Левко (Чернівці)

“Карпати” U-19: Домчак, Копил, Киричок (Гайдучок, 78), Чеберинчак (Тлумак М., 46), Кокодиняк (Івасій, 46), Мельниченко, Резнік (Скороход, 66), Лехів, Абрамчук, Катрич, Сидун (Буренко, 66).

Запасні: Фандист, Малиш, Орошкевич, Гушинець, Черненко, Долюк, Смаглій.

Старший тренер – Денис Кожанов.

Динамо” U-19: Суркіс, Рибак (Коробов, 46), Захарченко, Сизонюк (Романюк, 78), Дикий, Іщенко, Андрейко (Шевченко, 55), Осипенко, Саленко (Люсін, 64), Маткевич, Герич (Лобко, 64).

Запасні: Гудименко, Пеікрішвілі, Коломієць, Редушко.

Старший тренер – Ігор Костюк.

Голи: Герич, 12, Саленко, 43.

Попередження: Кокодиняк, 25, Абрамчук, 33, Мельниченко, 43, Чеберинчак, 45+1 – Саленко, 2, Лобко, 90+1, Дикий, 90+4.

Вилучення: Буренко, 90+3.

Швидкий гол Герича та гармата Саленка

Початок поєдинку видався доволі динамічним. Вже на старті гри динамівець Роман Саленко отримав попередження за грубий фол, а на 6-й хвилині Владислав Захарченко ледь не відкрив рахунок після подачі з кутового – вище воріт. Кияни більше атакували і на 9-й хвилині могли скористатися помилкою Андрія Чеберинчака. Андрій Маткевич небезпечно бив з лінії штрафного, проте Назар Домчак зіграв надійно.

“Синьо-білі” продовжували володіти ініціативою і відкрили рахунок на 12-й хвилині. Саленко вивів Владислава Герича віч-на-віч з Домчаком, а форвард відправив мʼяч у сітку – 0:1. Карпатівці відповіли моментом Вадима Сидуна. Артем Копил виконав точну подачу, а Вадим пробив по воротах. Втім Вʼячеслав Суркіс зміг відвести загрозу, а за мить арбітр зафіксував офсайд.

На 28-й хвилині Маткевич пройшов лівим флангом, змістився в центр та пробив у ближній кут, проте Максим Лехів вчасно заблокував удар. Після стартового тиску від “Динамо” львів’яни заволоділи ініціативою та більше часу проводили у позиційних атаках. Проте бажаного результату це не дало. Натомість до перерви кияни забили вдруге. Перед самою перервою результативним ударом відзначився Саленко.

Моменти "Карпат" і вилучення Буренка

На початку другого тайму Кирило Осипенко виконав штрафний з вигідної позиції перед воротами, втім у ціль не влучив. Значна частина другого тайму минула у позиційних атаках обидвох команд, щоправда без небезпечних моментів. Гострота з'явилася лише у середині другої половини гри.

На 73-й хвилині Копил навісив зі штрафного, а боротьбу на другому поверсі виграв Максим Тлумак, котрий пробив головою – Суркіс обрав правильну позицію і заволодів м'ячем. Через кілька хвилин забивати міг Матвій Буренко. Помилкою Осипенка скористався Андрій Івасій та вивів на ударну позицію партнера. Буренко пробив над поперечкою.

На 85-й хвилині Олександр Шевченко та Павло Люсін організували нагоду для “Динамо”, але удар Павла на завершальній стадії атаки виявився неточним. На 88-й хвилині “леви” заробили штрафний, який взявся виконувати Максим Скороход. Півзахисник намагався поцілити у кут воріт, проте Суркіс перевів мʼяч на кутовий. Наприкінці гри чудовий момент створив Лехів. Максим обіграв на лівому фланзі опонента, прорвався до штрафного майданчика та намагався вразити ближній кут. Втім від пропущеного голу киян врятувала стійка.

Вже у компенсований арбітром час "Карпати" залишились вдесятьох. Буренко отримав пряму червону картку за грубий фол проти Богдана Романюка.

Наступний тур

У наступному турі юнацька команда “Карпат” зіграє на виїзді з “ЛНЗ”. Матч відбудеться у Черкасах 25-го серпня.