АФ “Карпати” U-14 – срібні призери “Весняного Кубку ДЮФЛУ”

30 червня 2023 р.
Лев
30-го червня у Щасливому відбувся фінал “Весняного Кубку Дитячо-юнацької футбольної ліги України” у віковій категорії U-14 (2009 рік). У вирішальному поєдинку зустрілися “УФК-Кривбас” (Дніпро) і Академія Футболу “Карпати” (Львів).
DSC_8120 (1) (1)

“УФК-Кривбас” (Дніпро) – АФ “Карпати” (Львів) – 2:0

Арбітр – Олексій Гаркуша (Житомир).

Асистенти: Єлизавета Настусенко (Київська область) та Олександр Буток (Суми).

Четвертий арбітр – Кирило Фурманенко (Харків).

Спостерігач арбітражу – Павло Беженар (Чернівці).

“УФК-Кривбас”: Ванжа, Назаров, Царичанський, Візниченко, Гогін, Полторацький, Каітанюк, Січовий, Бочковський, Павленко, Кіпчу.

Запасні: Бублик, Бельмас, Вовк, Єрьомін, Кравцов, Садовий, Повшенко, Горяний, Григоров.

Старший тренер – Андрій Чернов.

АФ “Карпати”: Демків, Зварич, Панчишин, Гльоц, Конів, Ксьонзик, Кецик, Москвітін, Бабірад, Кашуба, Гураль.

Запасні: Коваль, Бочуляк, Красіков, Стасюк, Тупісь, Русяк.

Старший тренер – Віталій Лобасюк.

Голи: Кіпчу, 1, Царичанський, 67 (пен.).

Швидкий гол “УФК-Кривбасу” та нереалізовані моменти “Карпат”

Вже на першій хвилині “УФК-Кривбас” відкрив рахунок. Голкіпер “Карпат” Артем Демків вибивав м’яч від власних воріт, але його удар заблокував форвард суперника Андрій Кіпчу і від його ноги м’яч опинився у сітці – 1:0. Після забитого гола дніпряни намагалися заспокоїти гру. Натомість карпатівці прагнули відігратися ще у першому таймі. Зокрема, підопічні Віталія Лобасюка завдавали удари з середньої дистанції, але їх підводила влучність. Завдяки індивідуальним діям Матвій Кецик створював чимало моментів для своїх партнерів по команді. Крім того, карпатівець сам виходив на ударні позиції. Також хороші нагоди були у Матвія Кашуби, але “зелено-білі” не змогли конвертувати свої атаки у забиті м’ячі.

DSC_8243 (1) (1)

Другу половину зустрічі “леви” розпочали активніше. Львів’яни взяли м’яч під свій контроль, створили кілька хороших нагод. На початку тайму карпатівці виконали небезпечний штрафний удар – дніпряни змогли відбитися. Минуло кілька хвилин і “леви” знову здобули право на стандарт. Ілля Конів наважився на прямий удар зі штрафного, але Єгор Ванжа врятував свою команду від пропущеного м’яча. Ще один шанс мав Сергій Зварич. Карпатівець вийшов на ударну позицію і класно пробив – м’яч пролетів поруч зі стійкою воріт.

DSC_8229 (1) (1)

Вирішальний гол з пенальті

“УФК-Кривбасу” доводилося грати практично без м’яча і постійно оборонятися, але вони змогли реалізувати свою єдину нагоду в другій половині зустрічі. Дніпряни заробили право на пенальті наприкінці поєдинку. Одинадцятиметровий удар вдало реалізував Микита Царичанський, який встановив фінальний рахунок зустрічі 2:0. У підсумку, команда Академії Футболу “Карпати” U-14 стала срібним призером “Весняного Кубку Дитячо-юнацької футбольної ліги України” 2023 року.

photo1688118552 (4) (1)

Післяматчевий коментар

Старший тренер Академії Футболу “Карпати” U-14 Віталій Лобасюк прокоментував поразку у фіналі та підбив підсумки сезону: “Пропущений м’яч на першій хвилині – це психологічний момент. На команду тиснув статус матчу, адже це був фінал Кубку. Прикра помилка кіпера призвела до швидкого голу суперника. У перерві намагався донести хлопцям, що потрібно продовжувати грати в активний футбол, не боятися брати на себе гру, використовувати різні можливості: швидкі та позиційні атаки. Ну і звичайно, не забувати про оборону. Ми повністю домінували на полі протягом усього поєдинку. “УФК-Кривбас” завдяки довгим передачам постійно вибивав м’яч від власних воріт. Наша команда володіла ініціативою, але просто не змогла реалізувати свої моменти”.

DSC_8179 (1) (1) (1)

"Загалом я задоволений сезоном і у мене залишились позитивні враження. Нам вдалося дійти до півфіналу “Зимового Кубку”, згодом ми здобули перемогу на турнірі у Вінниці “Utmost Cup”, а тепер вийшли у фінал “Весняного Кубку”. Наш центральний півзахисник Назар Четверіков травмований, йому зробили операцію. Можливо, його не вистачило. Назар є креативним гравцем і дає великий обсяг роботи. Вважаю, що хлопці дуже сильно виросли у футбольному плані, демонструють цікавий футбол і стають з кожним днем кращими”, – підсумував Віталій Лобасюк.