7 тур ДЮФЛУ: зустрічі з “Рухом” та перемога в Івано-Франківську

21 жовтня 2024 р.
Лев
У суботу, 19 жовтня, відбулись матчі сьомого туру Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Команди Академії Футболу “Карпати” зустрічались з ДЮСШ “Рух”, а представники школи “зелено-білих” протистояли ФК “Ліцей-Вікторія” з Івано-Франківська.
TYS_5510_u17_karp-ruh_191024

U-14 (2011 рік)

ДЮСШ “Рух” – АФ “Карпати” (Львів) – 1:3

Голи: Швед, 7, Калинич, 12, Вайда, 14.

Склад АФ “Карпати”: Гануляк, Мичко, Возний, Вайда, Паска, Петронюк, Никончук, Швед, Цигак, Денисюк, Калинич.

Запасні: Прокопів, Тарнавський, Чабан, Віткович, Тодосійчук, Гайфулін, Жаб’як, Погоріляк.

Тренери: Любомир Вовчук та Роман Вергун.

На старті подинку Давид Калинич та Микита Петронюк створили непогані моменти, проте бажаного результату їхні постріли не дали. Натомість Дем’ян Швед сповна скористався своєю нагодою. На сьомій хвилині Калинич віддав на хід Шведу, а той холоднокровно реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером. На 12-й хвилині Калинич додав до асисту забитий м’яч. Давид вибіг на ударну позицію та елегантним ударом перекинув воротаря “жовто-чорних” – 0:2.

Карпатівці продовжували домінувати на полі і вже за дві хвилини Олександр Вайда створив справжній шедевр. Центрбек підхопив м’яч та з дальньої дистанції розрядив свою гармату точно у дев’ятку воріт “рухівців”. На 20-й хвилині “Карпати” могли збільшувати перевагу, коли Петронюк обійшов кількох суперників та пробив під поперечку, однак воротар Максим Заяць зіграв надійно. “Рухівці” змогли відквитати один м’яч завдяки точному удару Давида Пухнатого.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) – “Ліцей-Вікторія” (Івано-Франківськ) – 3:1

Голи: Медвідь, 10 (пен.), Більо, 12, Сенета, 23.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Тимань, Чалий, Ущапівський, Бусько, Чура, Казьо, Ботвин, Медвідь, Стефанків (Гуриш, 52), Більо (Свистович, 68), Сенета (Децик, 61).

Тренери: Андрій Василитчук та Роман Толочко.

Рахунок у матчі відкрили гості. Олександр Ботвин порушив правила у власному штрафному майданчику, і арбітр призначив пенальті, який суперник реалізував.

Проте вже за кілька хвилин “Карпати” також отримали право на одинадцятиметровий. Орест Більо прострілив у штрафний, а м’яч влучив у руку захиснику. Микола Медвідь впевнено пробив і зрівняв рахунок. А невдовзі господарі вийшли вперед. Після подачі зі стандарту Більо головою відправив м’яч у сітку. Пізніше Стефан Сенета скористався навісом з флангу, головою вразив ціль і закріпив перевагу “левів”.

TYS_3527

U-15 (2010 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – ДЮСШ “Рух” – 1:2

Гол: Козимка, 18.

Склад АФ “Карпати”: Шекета, Козимка, Когут, Полеванчук, Воронюк, Гбур, Васильків, Гаук, Король, Шишута, Яскула.

Запасні: Зізіцький, Колонюк, Руснак, Цупер, Кікоть, Пигичко, Василишин, Глущенко, Смірнов.

Тренери: Олександр Гринишин та Ігор Артимович.

Перший небезпечний епізод у зустрічі створив Микола Гаук. Капітан “левів” підхопив м’яч на межі карного майданчика та пробив у дотик – гостей врятував каркас воріт. На сьомій хвилині Станіслав Підкіпняк скористався виходом віч-на-віч з Володимиром Шекетою та відкрив лік забитим голам. Карпатівці відповіли на 18-й хвилині голом Максима Козимки. Гаук виконав крос до штрафного майданчика, а Козимка виграв повітряну боротьбу та відправив м’яч у сітку.

На 26-й хвилині підопічні Олександра Гринишина та Ігоря Артимовича створили серію гольових нагод. Спочатку захисник “Руху” рукою заблокував удар Гаука, але арбітр не призначив одинадцятиметровий. Богдан Яскула опинився першим на підборі і пробив, однак Михайло Гурський відвів загрозу. А третій постріл у виконанні Арсенія Короля взяла на себе стійка. Вирішальний момент у матчі відбувся на 41-й хвилині. Сергій Полеванчук сфолив у власному карному майданчику, а Підкіпняк реалізував удар з одинадцятиметрової позначки.

“Ліцей-Вікторія” (Івано-Франківськ) – ДЮСШ “Карпати” (Львів) – 0:3

Голи: Проць, 13, Зеленко, 26, Шеремета, 53.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Магдич, Сідляр, Голінський, Козак (Поріцький, 47), Рогуля (Тутик, 47), Проць, Луків (Старовецький, 54), Шнира (Мацьків, 30), Пилипець (Навка, 54), Полінс (Карпа, 42), Зеленко (Шеремета, 42).

Тренери: Володимир Тутик та Михайло Гурка.

З перших хвилин гри “Карпати” контролювали ситуацію і вже на 13-й хвилині відкрили рахунок. Після подачі з кутового Іван Проць виграв верхову боротьбу і головою відправив мʼяч у сітку. Ще до перерви Віталій Зеленко після передачі Ростислава Сідляра збільшив перевагу своєї команди до двох голів.

У другому таймі гру “зелено-білих” помітно підсилив Максим Шеремета, який вийшов на заміну. На 53-й хвилині Остап Карпа організував для нього вихід віч-на-віч з голкіпером і Шеремета скористався нагодою. Пізніше Максим міг до гола додавати асист, коли вивів Олексія Навку на ударну позицію, утім той не реалізував свій шанс.

TYS_5927_u15_karp-ruh_191024

U-16 (2009 рік)

ДЮСШ “Рух” – АФ “Карпати” (Львів) – 1:1

Гол: Гураль, 69.

Склад АФ “Карпати”: Демків, Панчишин, Гутник, Зварич, Коцюк, Гльоц, Паливода, Стасюк, Гураль, Кривунець, Кашуба.

Запасні: Коваль, Русяк, Ксьонзик, Москвітін, Четверіков, Бабірад, Віцинський, Оганесян.

Тренери: Віталій Лобасюк та Андрій Гурський.

У першій половині зустрічі суперники демонстрували обережну гру та більшість часу проводили у боротьбі. Карпатівці могли відкривати рахунок на 37-й хвилині. Святослав Гльоц виявився найспритнішим у штрафному майданчику суперників та замкнув подачу з кута поля – Максим Гаджемура надійно зіграв на лінії. За хвилину до перерви Сергій Зварич гостро пробив над поперечкою.

На 61-й хвилині “жовто-чорні” забили. Після навісної подачі зі штрафного Артем Демків невдало зіграв на виході та переправив м’яч у власні ворота. Відповідь “левів” не змусила на себе чекати і вже на 69-й хвилині Василь Гураль відновив паритет. Хавбек обіграв кількох суперників на підступах до карного майданчика та влучив у кут воріт. Євгеній Паливода ледь не вирвав перемогу для “Карпат” на 80-й хвилині, однак Гаджемура ефектно перевів дальній удар на кутовий.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) – “Ліцей-Вікторія” (Івано-Франківськ) – 1:0

Гол: Капустинський, 11.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Мосій, Покладок, Сергієнко, Сняданко, Репета, Свиріпа, Кіт (Антонюк, 80+1), Сливка (Пристацький, 79), Капустинський (Білоус, 80+3), Романець (Сенчишин, 79), Цюпа (Дума, 72).

Тренери: Володимир Шумський та Андрій Грінер.

Важливі три очки здобула команда Володимира Шумського та Андрія Грінера. Єдиний гол у матчі господарі забили на 11-й хвилині — Павло Романець подав із правого флангу в штрафний майданчик, де Роман Капустинський перекинув м’яч через голкіпера.

“Зелено-білі” ще до перерви мали кілька шансів подвоїти рахунок. Спочатку Романець бив із семи метрів, але мʼяч пролетів поруч із воротами. Потім Ігор Кіт після передачі Олександра Сливки влучив у стійку. Згодом Капустинський не реалізував вихід віч-на-віч з воротарем. У другому таймі удар Олександра Сергієнка взяв на себе каркас воріт івано-франківців.

TYS_3443_070924

U-17 (2008 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – ДЮСШ “Рух” – 1:3

Гол: Шопронку, 62.

Склад АФ “Карпати”: Колесник, Давид, Горощук, Куценко, Білінський, Карпин, Березовський, Гавура, Левкович, Дєдов, Шопронку.

Запасні: Потерайко, Єнич, Корчак, Мартинюк, Карпінський, Мітяєв.

Тренери: Іван Павлюх та Володимир Вільчинський.

На 26-й хвилині Олександр Шопронку змістився з правого флангу в центр та цілив у ближній кут, але Денис Козак без проблем нівелював загрозу. Згодом Антон Левкович змарнував чудову нагоду після передачі Шопронку, кволо пробивши з близької дистанції. А під завісу першого тайму Єгор Березовський вдало зіграв на підбиранні та вистрілив – Козак впевнено забрав м’яч до рук.

Після перерви рухівець Максим Кокевич завершив швидку комбінацію забитим голом. На 56-й хвилині Богдан Кирикович подвоїв перевагу гостей. На 62-й хвилині Артем Колесник віддав асист з власного карного майданчика на Шопронку, який вибіг віч-на-віч з голкіпером та скоротив відставання “левів”. Проте наприкінці зустрічі рухівці поставили фінальну крапку, забивши втретє.

“Ліцей-Вікторія” (Івано-Франківськ) – ДЮСШ “Карпати” (Львів) – 1:0

Склад ДЮСШ “Карпати”: Гриців, Заєць, Сахончік (Кокотко, 68), Зановʼяк, Лисий, Качурівський, Гловʼяк, Войналович, Бессарабов, Мисяк (Галянтий, 48), Рудий (Слуцький, 81).

Тренери: Роман Деркач та Руслан Маланій.

Напередодні 7-го туру обидві команди мали однакову кількість очок та підходили у статусі лідерів групи. Обережна гра тривала до середини другого тайму, коли господарі спіймали “зелено-білих” на контратаці і вийшли вперед.

Пропущений гол підштовхнув львів’ян до активніших дій, тож “леви” створили низку моментів. Зокрема, після удару Богдана Глов’яка воротар івано-франківців зумів відбити м’яч у перекладину. Згодом двічі небезпечно пробивав Олександр Бессарабов, але м’яч пролітав повз ворота. Ще два чудових шанси мав Максим Галянтий, проте м’яч так і не перетнув лінію воріт. “Ліцей-Вікторія” втримав мінімальну перевагу.