6 тур ДЮФЛУ: хет-трик Рудого і важкі матчі у Володимирі

13 жовтня 2024 р.
Лев
У суботу, 12 жовтня, відбулись матчі шостого туру Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Команди Академії Футболу “Карпати” вікової категорії U-14 та U-16 вдома приймали ФК “Львів”, а U-15 та U-17 проводили свої поєдинки на виїзді проти “ВІК-Волині” з Володимира. Натомість школа “Карпат” зіграла проти “Покрови”.
TYS_6757_lviv-karp-u17_

U-14 (2011 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – ФК “Львів” – 0:1

Склад АФ “Карпати”: Гануляк, Вайда, Мичко, Паска, Петронюк, Никончук, Швед, Цигак, Денисюк, Калинич, Жаб’як.

Запасні: Прокопів, Тодосійчук, Чабан, Віткович, Погоріляк, Возник, Гайфулін.

Тренери: Любомир Вовчук та Роман Вергун.

Карпатівці з перших хвилин взяли м’яч під контроль та змушували опонентів опускатись у середній блок. Найбільш небезпечний момент у виконанні “зелено-білих” стався на 16-й хвилині. Віктор Цигак заробив штрафний перед лінією карного майданчика, який виконав Богдан Паска. Півзахисник обвідним ударом цілив у ближній кут, однак Давид Маркевич відвів загрозу. Першим на добиванні опинився Олексій Никончук – Маркевич врятував вдруге.

На 47-й хвилині Дем’ян Швед обігрався з Никончуком, вийшов на ударну позицію та вистрілив під поперечку, проте Маркевич зіграв надійно. “Містяни” реалізували чи не єдину свою гольову нагоду на 59-й хвилині. Олег Сорока отримав передачу з флангу і з близької відстані розстріляв Романа Гануляка.

“Покрова” (Львів) — ДЮСШ “Карпати” (Львів) — 1:3

Голи: Ботвин, 10, Медвідь, 53 (пен.), Гуриш, 59.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Тимань, Чалий, Ущапівський, Годвін, Головка, Казьо, Ботвин, Медвідь, Стефанків (Гуриш, 53), Більо (Децик, 63), Сенета (Свистович, 60).

Тренери: Андрій Василитчук та Роман Толочко.

Вже на п’ятій хвилині “зелено-білі” мали чудову можливість вийти вперед. Владислава Стефанківа не за правилами зупинили у штрафному, тож арбітр призначив пенальті, який сам потерпілий не зміг реалізувати. Однак через кілька хвилин господарі таки змушені були розпочинати з центру поля. Олександр Ботвин легко обіграв суперника, після чого покотив м’яч поміж ніг голкіперу.

У другому таймі гравці “Покрови” змогли зрівняти рахунок, але вже на 56-й хвилині “карпатівці” знову вийшли вперед. Стефан Сенета відібрав м’яч в опонента, увійшов у штрафний майданчик, де отримав удар по ногах — знову пенальті. Цього разу Микола Медвідь впевнено реалізував одинадцятиметровий удар.

А через шість хвилин Сенета віддав розрізну передачу на Ростислава Гуриша, який влучив у дальній кут — 1:3.

TYS_3653_070924

U-15 (2010 рік)

“ВІК-Волинь” (Володимир) – АФ “Карпати” (Львів) – 1:0

Склад АФ “Карпати”: Шекета, Козимка, Когут, Полеванчук, Воронюк, Яскула, Гбур, Гаук, Король, Смірнов, Шишута.

Запасні: Зізіцький, Колонюк, Руснак, Топало, Васильків, Цупер, Кікоть, Василишин, Пигичко.

Тренери: Олександр Гринишин та Ігор Артимович.

Павло Смірнов вже на третій хвилині поєдинку розрядив свою гармату з дальньої дистанції, але м’яч пролетів вище воріт. На 11-й хвилині Арсеній Король отримав передачу від Миколи Гаука та пробив – Артем Доманський перевів на кутовий. Згодом Максим Шишута створив подвійний момент: спершу форвард отримав передачу з флангу та пробив у дотик в поперечку, а за кілька секунд Шишута вдруге загрожував воротам. Утім Доманський виконав блискучий сейв, врятувавши волинян.

Попри велику кількість гольових моментів у виконанні “левів”, першими відкрили рахунок господарі. Василь Стадник реалізував одинадцятиметровий удар. Наприкінці першого тайму Максим Козимка виконав штрафний з центру поля, після якого м’яч перевірив на міцність каркас воріт. У другій частині поєдинку підопічні Олександра Гринишина та Ігоря Артимовича намагались відновити паритет та створили достатньо нагод, проте змінити результат матчу їм не вдалось.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) — “Покрова” (Львів) — 0:1

Склад ДЮСШ “Карпати”: Різник, Сідляр, Голінський, Козак (Грушецький, 49, Поріцький, 55), Тутик (Рогуля, 42), Проць (Бабʼяк, 63), Луків (Денис, 32), Шнира (Мацьків, 32), Пилипець (Кузьо, 63), Полінс (Карпа, 42), Зеленко.

Тренери: Володимир Тутик та Михайло Гурка.

На початку поєдинку гра була рівною без небезпечних моментів. Та наприкінці першого тайму “Покрова” змогла вийти вперед зусиллями Максима Цигана. Після перерви “Карпати” заграли активніше, поступово захопили ініціативу. Близькими до того, щоб зрівняти рахунок були Максим Пилипець та Максим Мацьків, але їхні удари двічі брала на себе поперечка. Кілька разів з-за меж штрафного майданчика пробивали Іван Проць та Віталій Зеленко, однак і їм не вдалося змінити хід гри.

Як наслідок, перша поразка команди Володимира Тутика та Михайла Гурки, а також перший пропущений гол у чемпіонаті ДЮФЛ України.

TYS_3110_0709242

U-16 (2009 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – ФК "Львів" – 1:1

Гол: Гураль, 37.

Склад АФ “Карпати”: Коваль, Панчишин, Гутник, Гльоц, Русяк, Кецик, Паливода, Стасюк, Гураль, Кашуба, Москвітін.

Запасні: Демків, Коцюк, Ксьонзик, Бабірад, Оганесян, Віцинський.

Тренери: Віталій Лобасюк та Андрій Гурський.

“Леви” могли відкривати рахунок на четвертій хвилині. Після навісу Єгора Стасюка та рикошету від захисника ФК “Львів” м’яч ледь не залетів за комірець голкіперу, проте “містян” врятувала поперечка. На 28-й хвилині Владислав Русяк відгукнувся на навіс з кута поля та пробив у руки Станіславу Лазуркевичу.

На 38-й хвилині карпатівці провели контратаку, яку результативно закінчив Василь Гураль. Матвій Кашуба вивів партнера на ударну позицію, а хавбек холоднокровно відправив м’яч у сітку. На 56-й хвилині Богдан Коваль впорався з ударом зі штрафного у виконанні Богдана Гринька, однак Євген Бокало виявився найспритнішим на добиванні та зрівняв рахунок. На 66-й хвилині господарі забили вдруге, але арбітр відмінив взяття воріт через гру рукою.

“Покрова” (Львів) — ДЮСШ “Карпати” (Львів) — 0:1

Гол: Балюк, 72.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Мосій, Покладок, Сергієнко, Кравчишин (Капустинський, 41), Сняданко, Репета, Свиріпа, Кіт (Дума, 80+1), Сливка (Пристацький, 80), Романець (Балюк, 58), Цюпа (Антонюк, 74).

Тренери: Володимир Шумський та Андрій Грінер.

З перших хвилин поєдинку карпатівці впевнено контролювали ситуацію та створили низку небезпечних моментів біля воріт суперника. Зокрема, після подачі з кутового від Павла Романця Андрій Покладок пробив по воротах, але захисник “Покрови” зумів винести м'яч з лінії порожніх воріт та переправив його у стійку. Пізніше стійка ще двічі рятувала господарів після ударів Ігоря Кота та Назара Цюпи.

Згодом Максим Свиріпа та Олександр Сливка потужно пробивали з-за меж штрафного, а Кіт не зміг реалізувати вихід віч-на-віч з воротарем. Єдиний і, як виявилося, переможний гол підопічні Володимира Шумського та Андрія Грінера забили на 72-й хвилині. Андріан Балюк пробив зі штрафного — м'яч після рикошету опинився у сітці воріт.

TYS_3067_070924

U-17 (2008 рік)

“ВІК-Волинь” (Володимир) – АФ “Карпати” (Львів) – 2:0

Склад АФ “Карпати”: Потерайко, Давид, Горощук, Карпінський, Білінський, Карпин, Єнич, Мітяєв, Мартинюк, Гавура, Шопронку.

Запасні: Колесник, Корчак, Куценко, Березовський, Дєдов, Левкович.

Тренери: Іван Павлюх та Володимир Вільчинський.

На 7-й хвилині Олександр Шопронку скористався рикошетом від захисника та пробив із зони одинадцятиметрової позначки, втім Максим Вигівський впевнено зіграв на лінії. На 34-й хвилині Дмитро Мітяєв міг відкривати рахунок, однак гравець “ВІК-Волині”останньої миті заблокував удар з близької відстані.

Протягом другої половини матчу підопічні Івана Павлюха та Володимира Вільчинського контролювали перебіг поєдинку, однак у компенсований арбітром час волиняни змогли вирвати перемогу. Спочатку на 80+1-й хвилині Іван Малюта скористався помилкою Дениса Потерайка та розстріляв порожні ворота. А згодом Ернес Карпінський грубо сфолив у власному штрафному майданчику, а Сергій Журбенко впевнено реалізував пенальті.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) — “Покрова” (Львів) — 7:1

Голи: Сахончік, 18, 33, Рудий, 35, 71, 75, Галянтий, 49, Бессарабов, 62.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Лисак, Заєць (Кокотко, 51), Зановʼяк, Лисий, Качурівський (Мот, 80), Гловʼяк (Гейник Рус., 82), Войналович (Гейник Ром., 82), Бессарабов (Писко, 86), Мисяк (Слуцький, 67), Сахончік (Галянтий, 45), Рудий (Лильо, 77).

Тренери: Роман Деркач та Руслан Маланій.

Рахунок у матчі відкрив Андрій Сахончік. Назар Заєць виконав чудову навісну передачу, а Сахончік головою перекинув воротаря. Через кілька хвилин Романа Войналовича партнери вивели віч-на-віч з воротарем, але карпатівець змарнував свій шанс.

Другий гол став результатом прориву до штрафного майданчика Олексія Рудого. Він прострілив на дальню стійку, де своєчасно опинився Сахончік, котрий оформив дубль. За п’ять хвилин до перерви підопічні Романа Деркача та Руслана Маланія реалізували ще один момент – цього разу відзначився Рудий.

У другому таймі на полі з’явився Максим Галянтий і швидко збільшив перевагу своєї команди до чотирьох м’ячів. Однак вже через хвилину “Покрова” відквитала один гол. Невдовзі Олександр Бессарабов отримав передачу з флангу і з лінії штрафного майданчика пробив під перекладину. А завершив розгром Рудий, який ще двічі змусив воротаря капітулювати та оформив хет-трик.