5 тур ДЮФЛУ: одна нічия і сім перемог

06 жовтня 2024 р.
Лев
У суботу, 5 жовтня відбулись матчі п’ятого туру Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Команди Академії Футболу “Карпати” вікової категорії U-15 та U-17 вдома приймали “СДЮСШОР” з Ужгорода, а U-15 та U-17 проводили свої поєдинки на виїзді проти “ВІК-Волині” з Володимира. Школа “зелено-білих” зіграла проти луцького “Адреналіну” та чернівецької “Спарти”.
TYS_1650_karp-ingul__041024

U-14 (2011 рік)

“ВІК-Волинь” (Володимир) – АФ “Карпати” (Львів) – 0:0

Склад АФ “Карпати”: Гануляк, Тодосійчук, Возний, Вайда, Паска, Петронюк, Никончук, Віткович, Швед, Цигак, Калинич.

Запасні: Прокопів, Мичко, Погоріляк, Денисюк, Чабан, Гайфулін, Жаб’як.

Тренери: Любомир Вовчук та Роман Вергун.

Перший небезпечний момент створили господарі. Волиняни на десятій хвилині мали подвійний шанс, проте спершу удар форварда на лінії воріт заблокував Олександр Вайда, а у другому епізоді карпатівців врятував кіпер Роман Гамуляк. За кілька хвилин Гамуляк знову виконав ефектний сейв, перевівши дальній удар на кутовий.

“Зелено-білі” намагалися володіти м’ячем та комбінувати на половині поля суперників, однак гольових нагод у підопічних Любомира Вовчука та Романа Вергуна було обмаль. Натомість на 43-й хвилині Гамуляк вкотре продемонстрував свою майстерність після виходу віч-на-віч з нападником “червоно-чорних”. Львів’яни прагнули вразити ворота суперників дальніми ударами, але постріли Давида Калинича та Богдана Паски бажаного результату не дали.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) — “Адреналін” (Луцьк) — 6:0

Голи: Стефанків, 3, 42, Більо, 20, Медвідь, 25, Сенета, 43, Гуриш, 69.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Тимань (Фацієвич, 53), Чалий (Логіновський, 53), Ущапівський, Годвін, Головка, Казьо, Ботвин (Трищук, 48), Медвідь (Децик, 42), Стефанків (Гуриш, 42), Більо (Бусько, 42), Сенета (Свистович, 42).

Тренери: Андрій Василитчук та Роман Толочко.

У цьому матчі гравці “Карпат” забили у кожному таймі по три голи у ворота “Спарти”. Розгром розпочався вже на 3-й хвилині. З правого флангу Юрій Чалий віддав на дальню стійку, звідки Владислав Стефанків успішно завершив атаку своєї команди.

Пізніше Орест Більо, отримавши передачу від Олександра Ботвина в центр штрафного майданчика, влучним ударом збільшив перевагу “левів” до двох голів. На 25-й хвилині Юрій Чалий знову відзначився асистом – цього разу на Миколу Медведя, який другим дотиком відправив мʼяч у ворота.

На старті другого тайму Владислав Стефанків зробив “дубль”, а вже через хвилину Стефан Сенета вдало зіграв на добиванні. Завершив розгром суперника Ростислав Гуриш, котрий встановив остаточний рахунок матчу.

TYS_3725_070924

U-15 (2010 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – “СДЮСШОР” (Ужгород) – 2:0

Голи: Шишута, 6, Смірнов, 43 (пен.).

Склад АФ “Карпати”: Шекета, Козимка, Когут, Полеванчук, Воронюк, Васильків, Гбур, Гаук, Король, Смірнов, Шишута.

Запасні: Колонюк, Руснак, Топало, Цупер, Кікоть, Василишин, Пигичко, Яскула, Глущенко.

Тренери: Олександр Гринишин та Ігор Артимович.

“Леви” дуже динамічно розпочали поєдинок та відкрили рахунок на шостій хвилині. Владислав Воронюк відібрав м’яч та віддав на Максима Шишуту. Форвард відтіснив корпусом центрбека ужгородців та пробив у дальній кут – 1:0. На 18-й хвилині гості залишились в меншості після грубого фолу Віктора Ваніна проти Воронюка.

На старті другого тайму підопічні Олександра Гринишина та Ігоря Артимовича подвоїли перевагу. На 43-й хвилині Шишута заробив для “Карпат” пенальті, який холоднокровно реалізував Павло Смірнов. Згодом Денис Гбур потужно пробив під поперечку, однак Олександр Цаплук впевнено відвів загрозу. А в наступній атаці голкіпер гостей завадив відзначитись Сергію Полеванчуку.

ДЮФК “Спарта”(Чернівці) — ДЮСШ “Карпати” (Львів) — 0:3

Голи: Луків, 9, Шнира, 27, Полінс, 36.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Різник (Магдич, 36), Сідляр, Голінський, Козак (Кузьо, 38), Тутик (Поріцький, 36), Проць (Навка, 45), Луків (Шеремета, 45), Шнира (Карпа, 36), Пилипець (Старовецький, 66), Полінс (Чорний, 47), Зеленко (Годунько, 52).

Тренери: Володимир Тутик та Михайло Гурка.

З перших хвилин матчу львів’яни кинулися атакувати ворота суперника. На 9-й хвилині Максим Пилипець прострілив у центр, а Максим Луків влучно пробив з 16-ти метрів.

Ще один гол “Карпати” забили на 27-й хвилині. Денис Полінс завдав удару, воротар не зафіксував м’яч, а Захар Шнира з розвороту влучив у дальній кут. До перерви воротар “Карпат” практично не мав роботи, адже захисники Максим Голінський, Ростислав Сідляр та Максим Козак повністю нейтралізували атаки чернівецької команди.

На початку другого тайму відзначився Полінс. Максим Козак прострілив з правого флангу і Денис у дотик відправив м’яч у сітку. Збільшити рахунок міг Матвій Годунько, який пробивав з-за меж штрафного, а потім і Остап Карпа, котрий вийшов віч-на-віч з голкіпером. Однак в обох епізодах Ілля Томюк зумів врятувати свої ворота. Ще одну гарну нагоду втратив Назар Поріцький.

TYS_3570051024

U-16 (2009 рік)

“ВІК-Волинь” (Володимир) – АФ “Карпати” (Львів) – 0:1

Гол: Гураль, 75.

Склад АФ “Карпати”: Демків, Панчишин, Гутник, Гльоц, Русяк, Кецик, Паливода, Стасюк, Гураль, Кашуба, Кривунець.

Запасні: Коваль, Коцюк, Ксьонзик, Оганесян, Москвітін, Віцинський.

Тренери: Віталій Лобасюк та Андрій Гурський.

На старті матчу суперники довго звикали до вологого газону та багато часу проводили у боротьбі. На 24-й хвилині “Карпати” створили першу гольову нагоду. Єгор Стасюк опинився на ударній позиції, однак захисник господарів вчасно заблокував його постріл. На 32-й хвилині Матвій Кашуба головою відправив м’яч у сітку. Втім арбітр зафіксував офсайд та відмінив взяття воріт.

Під завісу першого тайму Давид Мірков виконав два поспіль сейви після ударів Василя Гураля та Владислава Русяка. На 55-й хвилині Артем Демків врятував львів’ян від пропущеного гола, а на 60-й хвилині рефері знову відмінив гол у виконанні “левів” через офсайд. Долю поєдинку вирішив точний постріл Гураля на 75-й хвилині – вінгер результативно розрядив свою гармату з дальньої дистанції.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) — “Адреналін” (Луцьк) — 4:0

Голи: Свиріпа, 40, Цюпа, 45, Сергієнко 64, Покладок, 79.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Мосій (Нагорний, 72), Покладок, Сергієнко (Трух, 72), Кравчишин (Білоус, 68), Сняданко, Свиріпа (Балюк, 72), Кіт (Саніцький, 72), Сливка (Дума, 58), Романець (Пристацький, 65), Капустинський (Репета, 58), Цюпа (Антонюк, 69).

Тренери: Володимир Шумський та Андрій Грінер.

Господарі змогли реалізувати свою перевагу наприкінці першого тайму, забивши гол у роздягальню. “Зелено-білі” розіграли стандарт, після якого Олександр Сергієнко прострілив у штрафний майданчик на Максима Свиріпу, котрий відкрив рахунок у зустрічі.

Після перерви Ігор Кіт протягнув м’яч і перекинув його за спину захисникам – Назар Цюпа відправив мʼяч у лівий кут воріт. Невдовзі Олександр Сергієнко отримав пас від Андрія Покладка, змістився праворуч і вразив ціль. А під кінець матчу Покладок до асисту додав гол – 4:0.

TYS_3110_070924

U-17 (2008 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – “СДЮСШОР” (Ужгород) – 6:1

Голи: Левкович, 5, Березовський, 11, Карпин, 15 (пен.), Кракалов, 54, Мітяєв, 58, Корчак, 80+2.

Склад АФ “Карпати”: Потерайко, Давид, Карпінський, Бобечко, Білінський, Карпин, Левкович, Єнич, Березовський, Мартинюк, Гавура.

Запасні: Колесник, Корчак, Куценко, Горощук, Дєдов, Кракалов, Мітяєв.

Тренери: Іван Павлюх та Володимир Вільчинський.

“Зелено-білі” володіли ініціативою та дуже швидко відкрили рахунок. Марко Мартинюк на п’ятій хвилині віддав на Антона Левковича, а той відправив м’яч повз голкіпера. На одинадцятій хвилині Левкович виступив у ролі асистента, а гол до свого активу записав Єгор Березовський. Ще до середини першого тайму господарі довели рахунок до розгромних 3:0 – Богдан Карпин переграв Адріана Гоздока з одинадцятиметрової позначки.

На 31-й хвилині Олександр Попадинець реалізував перший небезпечний момент у виконанні закарпатського колективу. Після перерви карпатівці продовжили насідати на ворота суперників і на 54-й хвилині Архип Кракалов розстріляв порожні ворота після асисту Олександра Дєдова. За кілька хвилин Кракалов віддав результативну передачу на Дмитра Мітяєва, котрий результативно завершив чергову атаку. На 67-й хвилині Степан Бобечко сфолив на половині поля суперників та був покараний червоною карткою. Фінальну крапку в зустрічі поставив Олег Корчак, який у компенсований арбітром час поклав м’яч точно у дев’ятку.

ДЮФК “Спарта”(Чернівці) — ДЮСШ “Карпати” (Львів) — 0:5

Голи: Зановʼяк, 6, Сахончік, 42, Галянтий, 66, 79, Гловʼяк, 75.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Грицьків, Заєць, Зановʼяк, Лисий, Качурівський (Мот, 80), Гловʼяк (Гейник Ром., 80), Войналович (Гейник Рус., 80), Бессарабов, Мисяк (Галянтий, 54), Сахончік (Кокотко, 59), Рудий (Слуцький, 76).

Тренери: Роман Деркач та Руслан Маланій.

Вже на 3-й хвилині гравці “Карпат” відкрили рахунок. Після подачі з кутового Максим Занов’як відправив м’яч у сітку. Протягом першого тайму гості продовжували атакувати. Зокрема, Андрій Сахончік влучив у перекладину, а Андрій Мисяк не зміг реалізувати вихід віч-на-віч. Удари Романа Войналовича та Олексія Рудого також не досягли цілі.

Утім на 42-й хвилині господарям знову довелося розпочинати із центра поля. Войналович у штрафному майданчику віддав пас на Сахончіка, який у дотик пробив у дев’ятку. У другому таймі на поле вийшов Максим Галянтий, який ще двічі засмутив вболівальників “Спарти”. Спочатку він замкнув простріл на дальній стійці від Богдана Гловяка, а згодом реалізував вихід віч-на-віч. Важливу роль у цій атаці відіграв Ростислав Кокотка, який пройшов трьох захисників і віддав асист Галянтому.

Поміж дублем Галянтого відзначився й сам Гловяк. Він, залишившись без опіки в штрафному господарів, отримав передачу з флангу та влучно пробив у ціль.

TYS_3206051024