4 тур ДЮФЛУ: сім перемог у восьми матчах

30 вересня 2024 р.
Лев
28 вересня відбулись матчі четвертого туру Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Команди Академії Футболу “Карпати” вікової категорії U-14 та U-16 вдома приймали “СДЮСШОР” з Ужгорода, а U-15 та U-17 проводили свої поєдинки на виїзді проти ФК “Львів”. Натомість школа “Карпат” зіграла проти “Скали 1911” та луцького “Адреналіну”.
TYS_6711_lviv-karp-u17_

U-14 (2011 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – “СДЮСШОР” (Ужгород) – 4:1

Голи: Гайфулін, 59, Тарнавський, 69, 70+3, Петронюк, 70+5.

Склад АФ “Карпати”: Гануляк, Мичко, Возний, Тарнавський, Паска, Петронюк, Чабан, Никончук, Швед, Цигак, Калинич.

Запасні: Стецик, Віткович, Гайфулін, Тодосійчук, Жаб’як.

Тренери: Любомир Вовчук та Роман Вергун.

“Зелено-білі” активно розпочали поєдинок та вже на дев’ятій хвилині забили гол. Голкіпер відбив удар Віктора Цигака точно на Микиту Петронюка, який без вагань переправив м’яч у сітку. Втім арбітр зафіксував офсайд у Петронюка та відмінив взяття воріт. Попри тотальну перевагу підопічних Любомира Вовчука та Романа Вергуна, першими забили ужгородці. Натан Пасько на 50-й хвилині відзначився після подачі з кутового.

Утім Юрій Гайфулін, який вийшов на поле з лави запасних, відновив паритет на 59-й хвилині після передачі Давида Калинича. На останніх хвилинах матчу львів’яни влаштували справжній погром. На 69-й хвилині Максим Тарнавський зіграв на підбиранні та першим дотиком відправив м’яч у дальній кут. У компенсований арбітром час Тарнавський записав до свого активу дубль, замкнувши подачу з кутового. А фінальну крапку в поєдинку поставив Петронюк. Півзахисник скористався невдалою передачею голкіпера суперників та з лінії штрафного майданчика пробив під поперечку – 4:1

“Скала 1911” (Стрий) — ДЮСШ “Карпати” (Львів) — 0:1

Гол: Більо, 8.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Тимань, Чалий, Ущапівський, Годвін, Головка, Казьо, Ботвин, Медвідь (Децик, 60), Стефанків (Гуриш, 49), Більо, Сенета (Бусько, 63).

Тренери: Андрій Василитчук та Роман Толочко.

У цьому матчі єдиний гол було забито на 8-й хвилині. Перемогу і три очки "Карпатам" приніс Орест Більо, який після передачі від Миколи Медведя вийшов на побачення з воротарем суперника і бездоганно реалізував момент.

Збільшити рахунок могли Стефан Сенета та Олександр Ботвин, але після їхніх ударів двічі вдало зіграв воротар "Скали 1911".

У другому таймі Владислав Стефанків не реалізував вихід віч-на-віч, влучивши у стійку. Ще одну нагоду мав Більо, проте з вигідної позиції пробив прямо у воротаря.

U-15 (2010 рік)

ФК “Львів” – АФ “Карпати” (Львів) – 1:3

Голи: Когут, 7, Шишута, 22, Васильків, 40.

Склад АФ “Карпати”: Шекета, Воронюк, Полеванчук, Козимка, Когут, Васильків, Гбур, Смірнов, Король, Гаук, Шишута.

Запасні: Прокопів, Руснак, Топало, Цупер, Василишин, Кікоть, Колонюк, Пигичко, Яскула.

Тренери: Олександр Гринишин та Ігор Артимович.

Вже на сьомій хвилині поєдинку “леви” вийшли вперед. Арсеній Король виконав навіс з кутового, який результативним ударом головою замкнув Вадим Когут. На 22-й хвилині Максим Шишута подвоїв перевагу “Карпат”. Форвард зіграв у відборі, протягнув м’яч та прицільно вистрілив у дальній кут – 0:2.

Ще до завершення першого тайму карпатівці могли робити рахунок розгромним, однак на 29-й хвилині Павло Смірнов змарнував чудову нагоду, коли пробив вище з лінії воротарського майданчика. На початку другої половини зустрічі Смірнов асистував Олександру Васильківу. “Львову” вдалось відквитати один гол стараннями Ігоря Михайліва, однак “зелено-білі” втримали перевагу до кінця зустрічі.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) — “Адреналін” (Луцьк) — 8:0

Голи: Сідляр, 5, 15, 34, Зеленко, 6, Полінс, 11, Шеремета, 44, Пилипець, 49, Грушецький, 62.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Магдич, Сідляр, Голінський, Козак (Кузьо, 36), Тутик (Рогуля, 36), Проць (Луків, 44), Шнира (Карпа, 46), Пилипець (Грушецький, 50), Полінс (Шеремета, 36), Мацьків (Навка, 44), Зеленко (Годунько, 44).

Тренери: Володимир Тутик та Михайло Гурка.

Вже до 15-ї хвилини "Карпати" забили чотири м'ячі у ворота "Адреналіну". Спочатку Захара Шниру зупинили з порушенням правил у штрафному майданчику. Пенальті впевнено реалізував капітан Ростислав Сідляр. Через хвилину Віталій Зеленко завдав потужний і результативний удар.

Невдовзі Денис Полінс відзначився головою після пасу від Шнири. Ще до перерви Сідляр оформив хет-трик — 5:0.

У другому таймі господарі продовжили забивати. Спершу Максим Шеремета скористався помилкою воротаря та відправив м’яч у сітку. Ще один гол забив Максим Пилипець, а фінальну крапку в матчі поставив Максим Грушецький.

U-16 (2009 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – “СДЮСШОР” (Ужгород) – 1:0

Гол: Русяк, 38.

Склад АФ “Карпати”: Коваль, Панчишин, Гльоц, Зварич, Русяк, Кецик, Паливода, Ксьонзик, Стасюк, Москвітін, Кашуба.

Запасні: Демків, Гутник, Коцюк, Бабірад, Четверіков, Кривунець, Віцинський, Оганесян, Гураль.

Тренери: Віталій Лобасюк та Андрій Гурський.

Карпатівці володіли ініціативою протягом усієї зустрічі та регулярно створювали небезпечні моменти. На 11-й хвилині Матвій Кецик міг відкривати рахунок після подачі з кута поля, однак м’яч розминувся зі стійкою. Артур Вікторов на 22-й хвилині двічі врятував ужгородців після спроб Єгора Стасюка та Владислава Ксьонзика. А в наступній атаці Кецик впритул розстрілював ворота гостей – голкіпер знову виконав ефектний сейв.

Єдиний гол у поєдинку забив Владислав Русяк на 38-й хвилині. Латераль “Карпат” був першим на підборі та з дальньої дистанції в дотик поклав м’яч у дев’ятку – 1:0. На 54-й хвилині Маркіян Панчишин міг подвоїти перевагу “левів” прямим ударом зі штрафного, проте його постріл просвистів над поперечкою. А на 66-й хвилині захисник “СДЮСШОР” перевів на кутовий спробу Євгена Паливоди.

“Скала 1911” (Стрий) — ДЮСШ “Карпати” (Львів) — 2:3

Голи: Кіт, 65, Сняданко, 71, Сергієнко 80+3.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Мосій, Покладок,, Сергієнко, Сняданко, Кравчишин (Репета, 25), Свиріпа, Кіт, Сливка (Дума, 50), Романець (Сенчнишин, 72), Капустинський (Білоус, 72 (Балюк, 79)), Цюпа (Саніцький, 74).

Тренери: Володимир Шумський та Андрій Грінер.

Підопічні Володимира Шумського та Андрія Грінера здійснили неймовірний камбек у матчі проти стрийської “Скали 1911”. Вже на 6-й хвилині “зелено-білі” поступалися з рахунком 0:2.

Незважаючи на всі зусилля у першому таймі, забити хоча б один м’яч не вдалося. Зокрема, Роман Капустинський і Назар Цюпа не реалізували свої виходи віч-на-віч.

У другому таймі тиск на ворота суперника посилився і на 65-й хвилині Ігор Кіт з кутового виконав “сухий лист”. Згодом капітан “левів” обіграв трьох гравців та воротаря “Скали 1911” і віддав передачу на Андрія Сняданка, котрий зрівняв рахунок — 2:2.

На четвертій доданій хвилині Андрій Покладок перехопив м'яч і віддав пас Олександру Сергієнку. Той обіграв захисника та влучив у ближній кут, не залишивши шансів воротарю.

U-17 (2008 рік)

ФК “Львів” – АФ “Карпати” (Львів) – 3:3

Голи: Горощук, 35, Єнич, 37, Гавура, 69.

Склад АФ “Карпати”: Колесник, Давид, Горощук, Бобечко, Білінський, Левкович, Карпин, Кракалов, Гавура, Єнич, Дєдов.

Запасні: Потерайко, Корчак, Мартинюк, Березовський, Карпінський, Мітяєв.

Тренери: Іван Павлюх та Володимир Вільчинський.

Видовищну перестрілку на 35-й хвилині розпочав Данило Горощук. Після навісу з кутового Антон Левкович переправив м’яч з ближньої стійки у центральну зону, а Горощук опинився без опіки та результативно пробив головою. До слова, центрбек відзначився у другому матчі поспіль. Вже за дві хвилини Максим Гавура розігнав контратаку “левів” та асистував Роману Єничу – 0:2.

Під завісу першого тайму Максим Дацько відквитав олин гол, а на 57-й хвилині Дацько забив вдруге, опинившись першим на добиванні. На 69-й хвилині Єгор Березовський вивів Максима Гавуру на ударну позицію, а вінгер обіграв голкіпера. Втім втримати перевагу підопічним Івана Павлюха та Володимира Вільчинського не вдалось, адже Дацько на 75-й хвилині вирвав нічию для своє команди, перегравши Артема Колесника з одинадцятиметрової позначки.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) — “Адреналін” (Луцьк) — 6:0

Голи: Войналович, 38, 45+1, Качурівський, 53, Гловʼяк,66, Галянтий, 69, Бессарабов, 73.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Лисак, Заєць, Зановʼяк, Лисий (Питель, 80), Качурівський (Мот, 69), Гловʼяк (Гейник Ром., 80), Войналович (Слуцький, 69), Бессарабов (Гейник Рус., 80), Мисяк (Галянтий, 49), Сахончік (Лильо, 60), Рудий (Качур, 80).

Тренери: Роман Деркач та Руслан Маланій.

У першому таймі підопічні Романа Деркача та Руслана Маланія володіли ініціативою, але конвертувати свою перевагу змогли лише на 38-й хвилині, коли рахунок відкрив Роман Войналович. Ще до перерви він подвоїв перевагу своєї команди.

У другій половині гри "зелено-білі" продовжили тиск на ворота суперника. Артем Качурівський після стандарту відправив м'яч у сітку. Незабаром відзначився Богдан Глов'як, якого залишили без опіки в у володіннях суперника. П'ятий гол забив Максим Галянтий, а остаточний рахунок встановив капітан “зелено-білих” Олександр Бессарабов.