3 тур ДЮФЛУ: перемоги в Луцьку та Стрию

22 вересня 2024 р.
Лев
21 вересня відбулись матчі третього туру Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Команди Академії Футболу “Карпат” вікової категорії U-14 та U-16 вдома приймали АФ “Рух”, а U-15 та U-17 проводили свої поєдинки на виїзді проти ДЮСШ “Волинь” з Луцька. Натомість представники школи “зелено-білих” U-14 та U-16 зіграли проти “Ревери 1908” (Івано-Франківськ), а команди U-15 та U-17 протистояли стрийській “Скалі 1911”.
TYS_3708_070924

U-14 (2011 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – АФ “Рух” (Львів) – 1:2

Гол: Калинич, 70.

Склад АФ “Карпати”: Прокопів, Мичко, Возний, Вайда, Тарнавський, Паска, Петронюк, Швед, Цигак, Калинич, Денисюк.

Запасні: Гануляк, Никончук, Віткович, Гайфулін, Чабан, Тодосійчук, Погоріляк.

Тренери: Любомир Вовчук та Роман Вергун.

Перший небезпечний момент карпатівці створили на дев’ятій хвилині. Мирослав Возний опинився на дальній стійці після подачі з кутового та головою пробив у протихід Давиду Качмару – голкіпер встиг виставити ногу та відбити удар. Та все ж саме “жовто-чорні” володіли ініціативою та відкрили рахунок на 22-й хвилині. Іван Грицюк вразив ворота Арсенія Прокопіва точним пострілом під поперечку. Ще до перерви Грицюк записав до свого активу дубль.

У другому таймі “леви” почали активніше діяти на половині поля суперника та намагалися скоротити рахунок. На 51-й хвилині Олександр Вайда стріляв з-за меж штрафного, однак м’яч пролетів вище. На 70-й хвилині “зелено-білі” вибігли у контратаку, яку результативно завершив Давид Калинич. Форвард майстерно обіграв захисника та пробив повз голкіпера – 1:2. Утім зрівняти рахунок карпатівці не зуміли.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) — “Ревера 1908” (Івано-Франківськ) — 0:2

Склад ДЮСШ “Карпати”: Тимань, Чалий, Ущапівський, Годвін, Головка, Казьо, Ботвин, Медвідь (Децик, 67), Стефанків (Свистович, 63), Більо, Сенета (Гуриш, 20).

Тренери: Андрій Василитчук та Роман Толочко.

На старті зустрічі “зелено-білі” втратили хорошу нагоду. Петро Казьо розіграв комбінацію з Орестом Більом, який вийшов віч-на-віч з воротарем, але пробив вище. Проте найкращий момент до перерви мав Стефан Сенета. Після чергової подачі від Миколи Медведя він пробив головою — м'яч влучив у стійку, а потім захисник гостей встиг вибити м'яч із лінії воріт.

Зате івано-франківці свої моменти реалізували. Спочатку “зелено-білі” пропустили на 53-й хвилині, а потім “Ревера 1908” подвоїла свою перевагу.

U-15 (2010 рік)

ДЮСШ “Волинь” (Луцьк) – АФ “Карпати” (Львів) – 1:5

Голи: Шишута, 3, 45, Когут, 20, Воронюк, 25, Руснак, 59.

Склад АФ “Карпати”: Шекета, Воронюк, Козимка, Когут, Глущенко, Колонюк, Гбур, Смірнов, Король, Гаук, Шишута.

Запасні: Зізіцький, Полеванчук, Руснак, Топало, Цупер, Василишин, Кікоть, Васильків, Пигичко.

Тренери: Олександр Гринишин та Ігор Артимович.

Львів’яни відкрили рахунок вже на третій хвилині. Максим Шишута скористався помилкою захисника та без проблем переграв голкіпера. На 20-й хвилині Шишута додав до забитого голу асист на Вадима Когута, який головою відправив м’яч точно в кут воріт. А за п’ять хвилин Владислав Воронюк результативно розрядив свою гармату з дальньої дистанції – 0:3.

По перерві “Волинь” відквитала один гол, проте підопічні Олександра Гринишина та Ігоря Артимовича продовжували домінувати на полі. На 45-й хвилині Шишута оформив дубль, а фінальну крапку в матчі майстерним ударом в дев’ятку поставив Мирослав Руснак.

“Скала 1911” (Стрий) — ДЮСШ “Карпати” (Львів) — 0:2

Голи: Молодавець (аг), 42, Карпа, 52.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Різник, Сідляр, Голінський, Козак (Кузьо, 67), Тутик (Рогуля, 36), Денис (Луків, 50), Шнира (Поріцький, 61), Пилипець (Чорний, 65), Полінс (Шеремета, 41), Мацьків (Карпа, 46), Проць.

Тренери: Володимир Тутик та Михайло Гурка.

Матч активніше розпочали господарі, котрі кілька разів небезпечно пробивали з-за меж штрафного майданчика, але Данило Різник надійно захищав свої ворота. А вже з середини першого тайму “зелено-білі” перехопили ініціативу.

На 42-й хвилині “Карпати” досягнули бажаного результату. Денис Полінс пройшовши правим флангом, виконав простріл у штрафний майданчик, де гравець “Скали 1911” зрізав мʼяч у власні ворота.

Через 10 хвилин “леви” подвоїли перевагу завдяки влучному удару Остапа Карпи, який скористався виходом віч-на-віч із голкіпером. Наприкінці гри Карпати міг відзначатися ще раз, але програв свою дуель голкіперу.

U-16 (2009 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – “Рух” (Львів) – 1:2

Гол: Кашуба, 64.

Склад АФ “Карпати”: Демків, Панчишин, Гльоц, Зварич, Коцюк, Кецик, Паливода, Бабірад, Гураль, Кривунець, Кашуба.

Запасні: Коваль, Гутник, Русяк, Ксьонзик, Четверіков, Москвітін, Віцинський, Оганесян, Стасюк.

Тренери: Віталій Лобасюк та Андрій Гурський.

На старті першого тайму “Карпати” виконали кілька кутових, а на десятій хвилині ледь не відкрили рахунок. Назар Коцюк зіграв на підборі та вистрілив у дотик, однак його удар пролетів вище воріт. На 24-й хвилині Матвій Кецик виграв повітряне єдиноборство та скинув на Юрія Бабірада. Хавбек пробив через себе, проте Артем Саялін зафіксував м’яч у руках.

На 55-й хвилині “Рух” заробив пенальті, який реалізував Максим Угрік. “Зелено-білі” відновили паритет на 64-й хвилині. Маркіян Панчишин виконав навіс у штрафний майданчик, де найспритнішим виявився Матвій Кашуба – 1:1. Втім останнє слово було за гостями, які на 78-й хвилині вирвали перемогу.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) — “Ревера 1908” (Івано-Франківськ) — 1:2

Гол: Покладок, 53.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Мосій, Покладок, Дума, Кравчишин (Репета, 41), Сергієнко, Свиріпа, Балюк (Кіт, 30), Сливка (Сняданко, 41), Романець, Капустинський (Пристацький, 56), Цюпа.

Тренери: Володимир Шумський та Андрій Грінер.

Незважаючи на велику кількість створених моментів, "Карпати" поступилися "Ревері". На 7-й хвилині гості відкрили рахунок. Відповідь “левів” була миттєвою, проте Олександр Сергієнко не зміг реалізувати вихід віч-на-віч з воротарем. Натомість гості заробили пенальті і подвоїли свою перевагу.

У другому таймі після фолу на Андрію Покладку арбітр призначив одинадцятиметровий вже у ворота “Ревери”. Сам потерпілий його реалізував. Пізніше шанс зрівняти рахунок мав Ігор Кіт, але пробив у руки голкіперу. Спроби Покладка і Павла Романця також виявилися марними.

U-17 (2008 рік)

ДЮСШ “Волинь” (Луцьк) – АФ “Карпати” (Львів) – 1:2

Голи: Горощук, 45, Бобечко, 74.

Склад АФ “Карпати”: Потерайко, Давид, Горощук, Бобечко, Білінський, Левкович, Карпин, Кракалов, Мартинюк, Куценко, Дєдов.

Запасні: Колесник, Єнич, Корчак, Гавура, Березовський, Карпінський, Мітяєв.

Тренери: Іван Павлюх та Володимир Вільчинський.

Важкий та непоступливий перший тайм закінчився яскравим голом Данила Горощука. На 45-й хвилині захисник обробив м’яч після подачі з кутового та в акробатичному стилі пробив під дальню стійку. Господарі відповіли на 58-й хвилині, коли форвард “Волині” скористався помилкою захисників львів’ян та розстріляв порожні ворота.

На 70-й хвилині Роман Єнич змарнував чудову можливість вивести свою команду вперед, пробивши неточно з вигідної позиції. Втім на 74-й хвилині Степан Бобечко таки вирвав перемогу для “зелено-білих” і точно пробив головою після подачі з кута поля.

“Скала 1911” (Стрий) — ДЮСШ “Карпати” (Львів) — 1:3

Голи: Войналович, 36, Рудий, 59, Кокотко, 67.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Грицьків, Кокотко, Зановʼяк, Лисий, Качурівський (Мот, 90+1), Гловʼяк (Гейник Рус., 90), Войналович (Слуцький, 90), Бессарабов, Мисяк (Галянтий, 66), Сахончік , Рудий (Гейник Ром., 90).

Тренери: Роман Деркач та Руслан Маланій.

Рахунок відкрили господарі, які вдало виконали стандарт. Невдовзі “Карпати” відповіли небезпечним моментом — Роман Войналович прострілив у штрафний майданчик на Олександра Бессарабова, який відпасував на Андрія Сахончика, проте той влучив у воротаря.

Зрівняти рахунок карпатівцям вдалося наприкінці тайму зусиллями Войналовича. У другому таймі перевагу “Карпат” потужним ударом збільшив Олексій Рудий. А фінальну крапку в матчі поставив Ростислав Кокотко, який влучно пробив головою після подачі з кутового.