2 тур ДЮФЛУ: перемога над "Рухом" і розгром "Спарти"

16 вересня 2024 р.
Лев
14 вересня відбулись матчі другого туру Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Команди Академії Футболу “Карпат” вікової категорії U-15 та U-17 вдома приймали АФ “Рух”, а U-14 та U-16 проводили свої поєдинки на виїзді проти ДЮСШ “Волинь” з Луцька. Натомість школа “зелено-білих” U-17 та U-15 зіграла проти “Ревери 1908”. Вікові категорії U-16 та U-14 зустрілись із ДЮФК “Спарта”.
TYS_3219_070924

U-14 (2011 рік)

ДЮСШ “Волинь” (Луцьк) – АФ “Карпати” (Львів) – 0:1

Гол: Калинич, 48.

Склад АФ “Карпати”: Прокопів, Мичко, Возний, Вайда, Тарнавський, Паска, Петронюк, Швед, Цигак, Калинич, Тодосійчук.

Запасні: Гануляк, Никончук, Віткович, Жаб’як, Гайфулін, Чабан, Денисюк, Погоріляк.

Тренери: Любомир Вовчук та Роман Вергун.

Команди досить жваво розпочали матч. Вже на шостій хвилині Давид Калинич організував перший небезпечний момент, але після його удару м’яч пролетів вище. На 18-й хвилині Калинич вийшов віч-на-віч з голкіпером “Волині” – цього разу господарів врятувала стійка.

Протягом усієї гри львів’яни створювали небезпечні моменти і на 48-й хвилині відкрили рахунок. Богдан Паска пройшов лівим флангом та віддав на лінію воротарської зони, де перебував наполегливий Калинич. Форвард без проблем покотив м’яч у сітку порожніх воріт та приніс своїй команді дебютну перемогу в сезоні.

ДЮФК “Спарта” (Чернівці) — ДЮСШ “Карпати” (Львів) — 0:7

Голи: Сенета, 14, 48, Ботвин, 28, Медвідь, 30, Стефанків, 42, 50, Децик, 69.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Тимань, Чалий (Комар, 64), Ущапівський, Годвін, Головка (Чура, 64), Казьо, Ботвин (Логіновський, 66), Медвідь (Трищук, 58), Стефанків (Гуриш, 51), Більо (Бусько, 51), Сенета (Децик, 55).

Тренери: Андрій Василитчук та Роман Толочко.

У цьому поєдинку «леви» потішили своїх вболівальників справжнім голепадом. Першим відзначився Стефан Сенета, який після подачі з кутового від Миколи Медведя спрямував м'яч у нижній кут воріт.

Другий гол забив Олександр Ботвин, котрий обіграв суперника та влучив у дев’ятку. За п’ять хвилин до перерви Медвідь ефектно пробив з-за меж штрафного, точно влучивши у нижній кут.

У другому таймі розгром “Спарти” продовжився: спочатку Владислав Стефанків зробив рахунок 4:0, потім дублем відзначився Сенета, а невдовзі свій другий гол забив і Стефанків. Остаточну крапку в матчі поставив Данило Децик, який закріпив перемогу — 7:0.

U-15 (2010 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – АФ “Рух” (Львів) – 0:0

Склад АФ “Карпати”: Зізіцкий, Воронюк, Козимка, Когут, Глущенко, Колонюк, Гбур, Смірнов, Король, Гаук, Шишута.

Запасні: Шекета, Полеванчук, Руснак, Топало, Цупер, Василишин, Кікоть, Васильків.

Тренери: Олександр Гринишин та Ігор Артимович.

“Зелено-білі” протягом усього поєдинку діяли другим номером та намагались шукати свої моменти у контратаках. Справжнім героєм зустрічі став голкіпер господарів Максим Зізіцкий, який ще у першому таймі виконав кілька блискучих сейвів. Натомість на 21-й хвилині “леви” мали змогу відзначитись після кутового, однак Владислав Максимечко впорався з ударом Павла Смірнова.

На старті другої половини зустрічі “рухівці” забили гол, проте арбітр скасував взяття воріт через офсайд. На 46-й хвилині Смірнов вдруге небезпечно пробивав головою після кутового, проте Максимечко знову врятував свою команду. На 56-й хвилині підопічні Олександра Гринишина та Ігоря Артимовича ледь не вирвали перемогу. Максим Кікоть підхопив м’яч на межі карного майданчика та прицільно вистрілив під поперечку – голкіпер останньої миті перевів на кутовий.

ДЮФК “Спарта” (Чернівці) — ДЮСШ “Карпати” (Львів) — 0:0

Склад ДЮСШ “Карпати”: Різник (Магдич, 36), Сідляр, Голінський, Тутик (Рогуля, 36 (Набіт, 68)), Кузьо (Чорний, 41 (Поріцький, 59)), Денис (Старовецький, 25 (Шнира, 54)), Зеленко, Пилипець, Полінс (Карпа, 41), Мацьків (Навка, 56), Проць.

Тренери: Володимир Тутик та Михайло Гурка.

Першу реальну можливість відкрити рахунок втратив Максим Пилипець, який після передачі партнера у штрафному майданчику з 12 метрів пробив повз ворота. Згодом після подачі кутового від Максима Мацьківа м’яч відскочив до Дениса Полінса, але той з двох метрів пробив вище воріт.

Пізніше Пилипець увійшов у штрафний майданчик, обіграв захисника, але знову не влучив у ворота. Останню реальну нагоду змарнував Віталій Зеленко, пробивши з 15 метрів над поперечиною.

U-16 (2009 рік)

ДЮСШ “Волинь” (Луцьк) – АФ “Карпати” (Львів) – 0:2

Голи: Кривунець, 15, 21.

Склад АФ “Карпати”: Коваль, Панчишин, Гутник, Гльоц, Зварич, Куцюк, Кецик, Паливода, Бабірад, Гураль, Кривунець. Стасюк, Москвітін, Кашуба.

Запасні: Демків, Русяк, Ксьонзик, Четверіков, Віцинський, Оганесян, Стасюк, Москвітін, Кашуба.

Тренери: Віталій Лобасюк та Андрій Гурський.

Вже до середини першого тайму карпатівці двічі встигли засмутити суперників. Спочатку на 15-й хвилині Матвій Кецик виконав навіс з лівого флангу на Ярослава Кривунця. Форвард випередив голкіпера та у дотик переправив м’яч у ворота.

На 21-й хвилині Кецик зіграв у відборі та вивів Кривунця на ударну позицію. Ярослав зблизився з голкіпером та результативно пробив у ближній кут – 0:2. На початку другого тайму Маркіян Панчишин головою пробив у стійку, а на 55-й хвилині Святослав Гльоц не зміг відправити м’яч у порожні ворота після подачі з кутового. До фінального свистка львів’яни контролювали гру та здобули впевнену перемогу.

ДЮФК “Спарта” — ДЮСШ “Карпати” (Львів) — 1:3

Голи: Сергієнко, 4, Покладок, 13, Сняданко, 49.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Мосій (Нагорний, 71), Покладок, Сняданко (Трух, 71), Кравчишин (Капустинський, 41), Сергієнко (Антонюк, 68), Репета (Білоус, 64), Свиріпа, Балюк (Сливка, 41), Дума (Цюпа, 47), Кіт (Пристацький, 62), Сенчишин (Романець, 29).

Тренери: Володимир Шумський та Андрій Грінер.

У цій грі львівʼяни забили вже на старті поєдинку. Олександр Сергієнко заробив пенальті і вирішив сам виконати удар, але голкіпер господарів парирував м'яч. Однак Сергієнко вдало зіграв на добиванні -

– 0:1.

Перевагу вдалося подвоїти на 13-й хвилині: Ігор Кіт виконав навіс із кутового, а Андрій Покладок головою відправив м'яч у сітку. На початку другого тайму Андрій Сняданко також головою вдало замкнув передачу, забивши ще один гол.

Незабаром Ігор Кіт та Олександр Сливка мали можливість збільшити рахунок, але не реалізували вихід віч-на-віч із голкіпером. Під кінець матчу господарі зуміли скоротити відставання, забивши один гол.

U-17 (2008 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – “Рух” (Львів) – 1:0

Голи: Дєдов, 67.

Склад АФ “Карпати”: Колесник, Давид, Горощук, Бобечко, Білінський, Левкович, Карпин, Кракалов, Гавура, Куценко, Шопронку.

Запасні: Потерайко, Єнич, Корчак, Дєдов, Березовський, Мартинюк, Карпінський, Мітяєв.

Тренери: Іван Павлюх та Володимир Вільчинський.

На початку зустрічі “жовто-чорні” регулярно створювали гольові моменти, тому Артем Колесник був змушений кілька разів рятувати свою команду. На 23-й хвилині Степан Бобечко зіграв рукою у власному штрафному, а рефері призначив пенальті. Колесник виграв дуель в Олександра Кройтаря і відбив удар з одинадцятиметрової позначки. Карпатівці відповіли дальними пострілами Арсена Білінського та Архипа Кракалова, однак в обидвох епізодах м’яч пролетів повз ворота.

Долю поєдинку вирішив гол на 67-й хвилині. Антон Левкович пройшов правим флангом та прострілив на дальню стійку. Олександр Дєдов, який вийшов з лави запасних, без проблем відправив м’яч у порожні ворота та побіг святкувати гол в обіймах партнерів. У заключній частині поєдинку “Рух” велики силами тиснув на ворота Колесника, однак “зелено-білі” змогли втримати мінімальну перевагу.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) — “Ревера 1908” — 2:0

Голи: Сахончік, 2, 8.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Лисак, Лисий (Кокотко, 57), Зановʼяк, Лукʼянчук, Качурівський, Гловʼяк, Войналович (Мот, 90), Бессарабов, Мисяк (Лильо, 89), Сахончік (Галянтий, 72), Рудий (Слуцький, 83).

Тренери: Роман Деркач та Руслан Маланій.

Матч розпочався із гола “Карпат”. Андрій Сахончік, отримавши пас від Богдана Глов’яка, перекинув м’яч через голкіпера гостей.

На 8-й хвилині Сахончік оформив дубль. Після передачі від Романа Войналовича форвард змусив гостей з Івано-Франківська розпочинати із центра поля.

Львів'яни продовжували атакувати ворота суперника. Зокрема, Андрій Мисяк мав чудову можливість відзначитися, але з 5-ти метрів влучив у стійку. А наприкінці другого тайму Олександр Бессарабов потужно пробив з 16-ти метрів, але м'яч просвистів над поперечкою.