18 тур ДЮФЛУ: чотири команди АФ “Карпати” та одна команда ДЮСШ “Карпати” вийшли в 1/16 фіналу

12 травня 2024 р.
Лев
У суботу, 11-го травня, відбувся заключний тур Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Команди Академії Футболу “Карпати” зіграли проти ФЦ “Ковель”. Натомість школа “зелено-білих” протистояла АФ “Минай”.
T5S_7564

U-14 (2010 рік)

ФЦ “Ковель” – АФ “Карпати” – 1:5

Голи: Яскула, 19, Камаралі, 39, Гаук, 41, Пигичко, 58, Полеванчук, 70.

Склад АФ “Карпати”: Зізіцкий (Шекета, 57), Воронюк, Полеванчук, Камаралі (Топало, 62), Цимбалістий (Колонюк, 57), Дмитряк (Кікоть, 62), Смірнов (Денис, 62), Гаук (Гуй, 62), Руснак (Паска, 62), Пигичко (Цигак, 62), Яскула.

Тренери: Олександр Гринишин та Ігор Артимович.

Карпатівці пропустили вже на другій хвилині матчу. Однак у ході поєдинку львів’яни продемонстрували характер і здобули переконливу перемогу з рахунком 5:1. На 19-й хвилині Богдан Яскула відновив паритет. По перерві команда Гринишина та Артимовича активно тиснула на ворота суперника та реалізувала свої моменти.

На 39-й хвилині Єгор Камаралі вивів “зелено-білих” вперед у цьому поєдинку. А вже через дві хвилини Микола Гаук забив третій м’яч у ворота “Ковеля”. Під завісу поєдинку карпатівці відзначилися ще двічі. Спочатку Максим Пигичко використав свою нагоду, а крапку в поєдинку поставив Сергій Полеванчук на останній хвилині матчу.

У підсумку, АФ “Карпати” U-14 займають друге місце в своїй групі та виходять в 1/16 фіналу ДЮФЛУ, де зіграють проти ФК “Львів” 18-го травня.

АФ “Минай” – ДЮСШ “Карпати” – 1:1

Гол: Шнира, 16.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Кошла, Козимка, Рогуля (Тутик, 55), Сідляр, Голінський, Грушецький (Кузьо, 47), Зеленко (Полінс, 56), Шнира (Навка, 65), Мацьків (Проць, 47), Пилипець, Старовецький (Карпа, 65).

Відкрив рахунок у зустрічі карпатівець Захар Шнира. На 16-й хвилині нападник вийшов віч-на-віч з голкіпером і поцілив точно у кут – 1:0. Невдовзі після подачі з кутового Ростислав Сідляр пробив головою повз ворота. Через кілька хвилин Максим Старовецький стріляв з лінії штрафної. Мʼяч летів у верхній кут воріт, але кіпер зумів відбити цей удар.

Згодом Максим Мацьків зі штрафного відправив м’яч над поперечиною. Хорошу нагоду оформити дубль втратив Захар Шнира, мʼяч після його удару поцілив у стійку. На старті другого тайму суперник зрівняв рахунок. Карпатівці намагалися знову вийти вперед, але ні Денис Полінс, ні Максим Козимка, ні Максим Пилипець так і не змогли реалізувати свої моменти.

047A4001 (1)

U-15 (2009 рік)

АФ "Карпати" – ФЦ "Ковель" – 4:0

Голи: Кецик, 23, Тупісь, 49, Зварич, 61, Ксьонзик, 70.

Склад АФ "Карпати": Демків (Коваль, 36), Зварич, Гльоц, Гутник, Конів, Четверіков (Тупісь, 36), Бабірад (Москвітін, 36), Кецик (Русяк, 58), Кривунець (Віцинський, 58), Гураль (Ксьонзик, 50), Стасюк.

Тренери: Віталій Лобасюк і Андрій Гурський.

Початок зустрічі запамʼятався активними діями Єгора Стасюка та Ярослава Кривунця. Перший активно працював на своєму фланзі та регулярно загострював атаки, а другий опинявся на ударних позиціях – “Ковель” двічі рятував голкіпер. Проте на 23-й хвилині навіть він виявився безсилим – Матвій Кецик замкнув простріл з флангу і відкрив рахунок у грі – 1:0.

По перерві карпатівці продовжили володіти ініціативою і більшість часу провели на половині поля суперника. На 49-й хвилині Володимир Тупісь подвоїв перевагу “Карпат”. А на 61-й хвилині Сергій Зварич забив третій гол після високої навісної передачі з флангу. За кілька хвилин захисник міг записати до свого активу дубль, проте гостей врятував каркас воріт. На 70-й хвилині Владислав Ксьонзик забив дальнім ударом під поперечку та встановив остаточний рахунок.

Команда АФ “Карпати” U-15 фінішує на першому місці в групі та виходить до 1/16 фіналу, де зіграє з ДЮСШ “Карпати”. Матч відбудеться 18-го травня.

ДЮСШ “Карпати” – АФ “Минай” – 2:0

Голи: Дума, 15, Свиріпа, 69.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Мосій, Покладок, Сергієнко, Кравчишин, Дума, Свиріпа, Сливка (Саніцький, 57), Кіт, Романець (Антонюк, 68), Капустинський (Трух, 67), Пристацький (Білоус, 68).

Тренери: Володимир Шумський і Андрій Грінер.

На 15-й хвилині господарі відкрили рахунок. Павло Романець навісив на дальню стійку, де по воротах бив Максим Свиріпа – мʼяч влучив у поперечку. Та першим на добиванні виявився Владислав Дума – 1:0. З таким рахунком команди пішли на перерву.

Другий гол “зелено-білі” забили у другому таймі. Знову спрацювала зв'язка Романця та Свиріпи. Перший подав з кутового, а другий головою відправив мʼяч у сітку – 2:0. За кілька секунд до фінального свистка Юрій Антонюк міг забивати втретє. Удар головою карпатівця після розіграшу стандарту парирував воротар.

T5S_7544

U-16 (2008 рік)

ФЦ “Ковель” – АФ “Карпати” – 1:1

Гол: Левкович, 3.

Склад АФ “Карпати”: Потерайко (Колесник, 73), Давид (Корчак, 73), Карпінський, Куценко, Білінський (Богдан, 81), Тлумак, Левкович (Березовський, 74), Карпин (Єнич, 73), Гавура (Мартинюк, 43), Шопронку (Поліщук, 81).

Тренери: Іван Павлюх і Володимир Вільчинський.

Львівська команда дуже швидко відкрила рахунок. На третій хвилині Антон Левкович опинився на ударній позиції та влучно пробив – 1:0. “Ковель” відповів своїм забитим м’ячем на 24-й хвилині. Після того, як господарі поля відновили паритет, карпатівці активно тиснули на ворота суперника, намагаючись вийти вперед ще у першій половині зустрічі, однак на перерву команди пішли за нічийного рахунку.

У другому таймі “Карпати” створили чимало гольових моментів біля воріт ковельської команди, проте втілити їх у забиті м’ячі, підопічні Павлюха та Вільчинського не змогли, тому матч завершився внічию 1:1.

Відтак, АФ “Карпати” U-16 посідають друге місце в групі, а в 1/16 фіналу зіграють проти “Львова”. Матч відбудеться 18-го травня.

АФ “Минай” – ДЮСШ “Карпати” – 2:5

Голи: Войналович, 47, 84, Сахончик, 54, 82, Рудий, 62.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Гриців, Мот (Слуцький, 45), Лукʼянчук, Заєць, Качурівський (Зановʼяк, 80), Гловʼяк, Кокотко, Мисяк (Войналович, 45), Гейник Руслан (Гейник Роман, 51), Верхівський (Сахончик, 50), Рудий (Качур, 80).

Тренери: Руслан Маланій та Роман Деркач.

З перших хвилин матчу “зелено-білі” кинулися в атаку і могли відзначатися – Богдан Гловʼяк пробив у стійку. Згодом дві хороші нагоди відзначитися втратив Олексій Рудий.

На другий тайм тренери випустили на поле Романа Войналовича, і той вже на 47-й хвилині, вийшовши віч-на-віч з голкіпером, вивів карпатівців вперед. Через кілька хвилин відбулася ще одна успішна заміна. Джокер Андрій Сахончик через чотири хвилини після виходу на поле збільшив перевагу гостей до двох мʼячів – 0:2.

Далі господарі один мʼяч відквитали, але Олексій Рудий на добиванні відправив м’яч у порожні ворота. Гості знову скоротили рахунок, але намагаючись відновити паритет, пропустили ще двічі. Спочатку Андрій Сахончик оформив дубль, а потім створив нагоду для Войналовича, коли обіграв гравців “Минаю” і асистував Роману, котрий пробив точно в ціль – 2:5.

T5S_4653

U-17 (2007 рік)

АФ "Карпати" – ФЦ "Ковель" – 10:0

Голи: Резнік, 6, Смаглій, 22, Грибеник, 32, 70, Кокодиняк, 43, Гудзь, 60, Орошкевич, 72, автогол, 74, Максимчук, 79, Дмитришин, 82.

Склад АФ “Карпати”: Жулінський, Грабовенський, Черненко, Кокодиняк, (Фостяк, 46), Комарениць, Малиш (Бондарук, 46), Резнік, (Орошкевич, 46), Грибеник, Дмитришин, Смаглій (Гудзь, 46), Пилипчук (Максимчук, 46).

Тренери: Тарас Павліш і Олег Родін.

Поєдинок розпочався з активного пресингу зі сторони карпатівців. Це дало свій результат на 6-й хвилині. Владислав Резнік виявився першим на підбиранні після навісу з кутового та потужним ударом відзначився у воротах суперників. На 22-й хвилині Ігор Грибеник пройшов лівим флангом та перекинув воротаря, а Максим Смаглій закінчив атаку точним ударом головою у порожні ворота.

На 32-й хвилині звʼязка Смаглій-Грибеник спрацювала знову. Цього разу в ролі асистента виступив Максим, який виконав навіс на дальню стійку, де Ігор перестрибнув захисника та довів рахунок до розгромного – 3:0. А під завісу першого тайму Юрій Кокодиняк відзначився своїм голом.

На другий тайм тренерський штаб "зелено-білих" кардинально змінив склад команди, випустивши нових виконавців. Серед них був і Максим Гудзь, якому знадобилось 15 хвилин, щоб записати своє прізвище до протоколу поєдинку. На 70-й хвилині "леви" вибігли у чергову контратаку, яка закінчилась другим голом Грибеника після передачі Антона Максимчука. А у наступній атаці Богдан Орошкевич ефектно з розвороту пробив у дальній кут воріт – 7:0. До кінця зустрічі АФ "Карпати" відзначились ще тричі – одного разу автоголом відзначився гравець “Ковеля”, а згодом забивали Максимчук та Дмитришин.

У підсумку, АФ “Карпати” U-17 з першого місця виходять у плей-оф, де зіграють проти івано-франківського “Прикарпаття” у вівторок, 14-го травня.

T5S_7333

ДЮСШ “Карпати” – АФ “Минай” – 1:2

Гол: Коваль.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Гнатів, Дрозд, Звір, Вороняк, Планджиєв, Коваль, Ткачук, Швед (Коржинский, 46), Лабик (Десятник, 59), Огорілко (Войтанович, 66), Кункевич.

Тренери: Руслан Забранський і Михайло Гурка.

У першому таймі гравці “Карпат” володіли ініціативою, але їх підвела реалізація. Зокрема, після ударів Андрія Кункевича мʼяч вперто не хотів перетинати лінію воріт. Перша половина зустрічі завершилася 0:0.

По перерві гості зі Закарпаття забили два мʼячі, на які “зелено-білі” змогли відповісти лише одним влучним ударом. Після флангової передачі Дмитро Коваль відправив мʼяч у сітку – 1:2. Рятувати матч міг Назар Десятник, який зі стандарту пробив у поперечку.