1/8 фіналу ДЮФЛУ: перемога над “Мункачем” і поразка “Руху”

26 травня 2024 р.
Лев
У суботу, 25-го травня, відбулися перші матчі 1/8 фіналу Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Команда Академії Футболу “Карпати” вікової категорії U-16 зіграла проти “Мункача”. Натомість школа “зелено-білих” U-15 протистояла школі “Руху”.
T5S_4621

U-16 (2008 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – ФА “Мункач” – 3:1

Голи: Дєдов, 55, Березовський, 62, Гавура 80 – Герасимчук, 78.

Склад АФ “Карпати”: Потерайко, Білінський, Куценко, Бобечко, Давид, Березовський (Єнич), Тлумак, Карпин, Дєдов, Левкович, (Гавура), Шопронку.

Запасні: Корчак, Богдан, Поліщук, Мартинюк

Тренери: Іван Павлюх і Володимир Вільчинський.

Починаючи зі стартових хвилин першого тайму, “зелено-білі” заволоділи ініціативою та більшість часу проводили у позиційних атаках. Та попри тотальний контроль м’яча, львів’яни невпевнено діяли на завершальних стадіях атаки. Небезпечні моменти з’являлися завдяки дальнім ударам Максима Тлумака та перспективним подачам зі стандартів. Натомість “Мункач” у першій половині зустрічі зосередився на контратаках.

У перерві Іван Павлюх та Володимир Вільчинський змогли знайти потрібні слова у роздягальні, тому на другий тайм карпатівці вийшли із зовсім іншим настроєм. Перший по-справжньому гольовий момент у поєдинку виник в Олександра Дєдова. Хавбек дочекався навісної подачі з протилежного флангу, проте з дуже близької відстані пробив невлучно. Пізніше Антон Левкович виконував простріл з флангу, який прийняла на себе стійка.

Втім, активність Дєдова все ж дала результат на 55-й хвилині. Карпатівці розігнали контратаку, яка завершилась передачею від хавбека на Олександра Шопронку. Нападника випередив ю захисник, який зрізав м'яч у власні ворота – 1:0. На 62-й хвилині “левам” вдалося подвоїти перевагу. Шопронку віддав на вільного Єгора Березовського, котрий завдав удару в протихід голкіперу – 2:0.

Після пропущених голів тренер “Мункача” Сергій Ященко провів низку замін, одна з яких ледь не перевернула гру. На 77-й хвилині свіжий Дмитро Герасимчук потужно пробив з далекої дистанції, чим застав зненацька Дениса Потерайка та відіграв один гол. Проте останнє слово було за “зелено-білими”. На останній хвилині основного часу Дєдов змістився з флангу та віддав на вільного Максима Гавуру, який фактично залишився сам на сам з голкіпером. Хавбек елегантно покотив м’яч повз воротаря та встановив остаточний рахунок 3:1.

Таким чином, команда АФ “Карпати” U-16 здобуває перемогу і вже 1 червня вирушає на Закарпаття, де зіграє другий поєдинок 1/8 фіналу ДЮФЛУ проти “Мункача”.

IMG_0036

U-15 (2009 рік)

ДЮСШ “Рух” – ДЮСШ “Карпати” – 2:1

Гол: Кравчишин, 19.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Мосій А., Покладок А., Сергієнко О., Сняданко А., Свиріпа М., Кравчишин М.(Антонюк Ю., 68), Капустинський Р., Пристацький М., Дума В., Сливка О. (Саніцький А., 56), Кіт І.,

Тренери: Володимир Шумський і Андрій Грінер.

Карпатівці першими відкрили рахунок на 19-й хвилині. Владислав Дума вивів Максима Кравчишина на побачення з голкіпером, а той пробив у дальній кут – 1:0. Однак через кілька хвилин господарі зрівняли рахунок.

Після пропущеного мʼяча “зелено-білі” заграли агресивніше, часто атакуючи ворота "Руху". Максим Пристацький обіграв двох гравців і заробив штрафний удар. Пристацький взявся виконувати стандарт, але голкіпер впорався з його ударом.

Згодом Олександр Сергієнко кілька разів небезпечно пробивав з-за меж штрафного майданчика, але його пострілам бракувало влучності. Пізніше свої нагоди не використав Ігор Кіт.

У другому таймі карпатівці повністю переважали суперника, але забити не змогли. Небезпечно бив Роман Капустинський, утім воротар перевів мʼяч на кутовий. Потім Ігор Кіт обіграв двох суперників на фланзі та віддав пас Олександру Сливці, який пробив над поперечиною. Натомість "Рух" використав чи не єдиний свій момент у другому таймі – 2:1. Матч-відповідь відбудеться 1 червня.