1/8 фіналу ДЮФЛУ: дві перемоги над “Рухом” і камбек на Закарпатті

01 червня 2024 р.
Лев
У суботу, 1-го червня, відбулися поєдинки 1/8 фіналу Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Команда школи “зелено-білих” U-15 провела матч-відповідь зі школою “Руху”. Команда АФ “Карпати” U-16 вирушила у Мукачево з комфортним запасом після перемоги у Львові з рахунком 3:1. Натомість представники АФ “Карпати” U-17 зіграли першу гру двоматчевого протистояння з Академією “Руху”.
T5S_4529

U-15 (2009 рік)

ДЮСШ “Карпати” – ДЮСШ “Рух” – 2:1 (перший матч – 1:2), у серії пенальті – 4:2.

Голи: Покладок, 40, Сергієнко, 45.

ДЮСШ “Карпати”: Мосій, Покладок, Сергієнко, Сняданко, Кравчишин (Антонюк, 71), Свиріпа, Капустинський (Саніцький, 68), Пристацький, (Сливка, 7), Романець (Трух, 72), Дума, Цюпа.

Тренери: Володимир Шумський і Андрій Грінер.

Перед матчем “Карпати” втратили через травму свого капітана Ігоря Кота. Відтак, функції лідера “левів” взяв на себе Павло Романець. В одному з епізодів на старті зустрічі він навісив зі стандарту у штрафний майданчик, але голкіпер гостей перехопив м'яч. Невдовзі Назар Цюпа пробивав з-під захисника, однак суперник зміг завадити м'ячу потрапити в ціль. Зате до перерви забили гості – автоголом відзначився карпатівець Олександр Сергієнко. Тепер “зелено-білим” слід було забивати щонайменше двічі.

На старті другого тайму львів'яни зрівняли рахунок. Андрій Покладок після подачі Романця з кутового головою відправив м'яч у сітку. Минуло п'ять хвилин і Романець знову оформив асист. Цього разу Павло виконав навіс зі штрафного, а м'яч у ціль спрямував Олександр Сергієнко.

Оскільки основний час поєдинку завершився з рахунком 2:1, долю путівки у чвертьфінал вирішила серія пенальті. “Карпати” реалізували чотири удари з чотирьох (Покладок, Антонюк, Сергієнко та Свиріпа), а “Рух” двічі схибив (один удар парирував Мосій, ще одного разу м'яч влучив у поперечку). Як наслідок, “зелено-білі” йдуть далі.

T5S_4430

U-16 (2008 рік)

"Мункач" – АФ "Карпати" – 4:0 (перший матч – 1:3)

Склад АФ "Карпати": Колесник, Давид, Куценко, Бобечко, Білінський, Тлумак, Карпин, Березовський, Гавура, Шопронку, Дєдов.

Запасні: Потерайко, Єнич, Корчак, Левкович, Богдан, Поліщук, Мартинюк, Карпінський.

Тренери: Іван Павлюх і Володимир Вільчинський.

“Карпати” їхали в Мукачево з комфортною перевагою, адже перший поєдинок між суперниками завершився перемогою “левів” з рахунком 3:1. Матч розпочався саме з моменту, створеного “зелено-білою” командою. Єгор Березовський помітив забігання у штрафний майданчик від Олександра Шопронку та тонкою передачею вивів форварда ледь не віч-на-віч – голкіпер своєчасно скоротив відстань та відбив перший удар у зустрічі. На 17-й хвилині свій шанс мав Богдан Карпин, проте його удар був занадто слабким.

На 30-й хвилині Олександр Дєдов зіграв необачно у своєму карному майданчику, за що арбітр призначив пенальті. Артем Колесник виграв свою дуель та відбив удар з одинадцятиметрової позначки. Проте на 36-й хвилині голкіпер львів’ян невдало зіграв на виході і дозволив опоненту вразити порожні ворота. По перерві господарі подвоїли перевагу та фактично зрівняли рахунок двоматчевого протистояння.

На 63-й хвилині оборона “Карпат” остаточно розклеїлась і “Мункач” забив втретє. А на останній хвилині поєдинку форвард господарів поховав шанси львів’ян пробитись у наступну стадію змагань, довівши рахунок до 4:0. Таким чином, “Карпати” U-16 програють та завершують свої виступи у фінальній стадії ДЮФЛУ.

DSC_4380

U-17 (2007 рік)

АФ "Рух" – АФ "Карпати" – 1:2

Голи: Малиш, 43, Дмитришин, 55.

Склад АФ "Карпати": Домчак, Грабовенський, Черненко, Комарениць, Кокодиняк, Резнік, Пилипчук, Малиш, Смаглій, Грибеник, Дмитришин.

Запасні: Фандист, Фостяк, Максимчук, Гудзь, Жулінський, Орошкевич.

Тренери: Тарас Павліш і Олег Родін.

Відкладений поєдинок 1/8 фіналу ДЮФЛУ мав принципову вагу для обох колективів. Попри статус гостьової команди, карпатівці швидко взяли ініціативу та створили перший небезпечний момент вже на 6-й хвилині. Максим Смаглій виконав навісну передачу з правого флангу, а Данило Пилипчук класно зіграв на випередження та пробив головою – голкіпер “Руху” впорався з ударом. На 14-й хвилині свою майстерність довелось демонструвати Назару Домчаку. Голкіпер ефектно ногами відбив удар з близької відстані та залишив свої володіння недоторканими.

Наприкінці першого тайму “зелено-білі” вийшли вперед. Пилипчук виконав вертикальну подачу з флангу, адресатом якої був Денис Малиш. Карпатівець розташувався між захисниками господарів та завдав влучного удару головою – голкіпер “Руху” лише спостерігав, як м’яч падає у сітку воріт.

По перерві карпатівці в ідентичному стилі змогли подвоїти перевагу. Юрій Кокодиняк безперешкодно обробив м’яч та виконав навіс у штрафний майданчик. Цього разу першим на м’ячі опинився Тарас Дмитришин. Півзахисник пробив у ближній верхній кут воріт та побіг святкувати в обіймах партнерів – 0:2.

До кінця поєдинку рухівці таки змогли скоротити відставання в рахунку, проте вирвати нічию “жовто-чорним” у цьому поєдинку не судилося. Матч-відповідь відбудеться у середу, 5-го червня.

DSC_5142