16 тур ДЮФЛУ: Перемоги в Галицько-Волинському дербі, швидкий хет-трик Гавури та нічиї в Ужгороді

29 квітня 2024 р.
Лев
У суботу, 27-го квітня, відбулися матчі 16-го туру Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Суперником команд Академії Футболу “Карпати” була ДЮФШ “Волинь” (Луцьк). Команди вікових категорій U-14 та U-16 зіграли на виїзді. Натомість колективи АФ “Карпати” U-15 та U-17 провели домашні поєдинки у Дублянах. Команди школи “зелено-білих” приймали івано-франківське “Прикарпаття” та гостювали в Ужгороді.
DSC_4629

U-14 (2010 рік)

ДЮФШ “Волинь” (Луцьк) – АФ “Карпати” (Львів) – 1:3

Голи: Гаук, 23, Яскула, 28, 37.

Склад АФ “Карпати”: Шекета, Петрук, Полеванчук (Денис, 65), Колонюк, Воронюк (Дмитряк, 35), Смірнов (Топало, 65), Камаралі (Василишин, 61), Гаук (Цимбалістий, 65), Руснак (Кікоть, 40), Пигичко (Гуй, 65), Яскула.

Запасний – Зізіцкий.

Тренери: Олександр Гринишин та Ігор Артимович.

Першими у цьому матчі відзначилися господарі вже на другій хвилині поєдинку. Однак карпатівці активно тиснули на ворота волинян і на 23-й хвилині зуміли відновити паритет. Микола Гаук обігрався з Мирославом Руснаком і завершив атаку своїм влучним ударом – 1:1. А через п’ять хвилин львів’яни вийшли вперед. Знову Руснак виступив у ролі асистента, віддавши гольову передачу на Богдана Яскулу – 1:2.

На початку другої половини зустрічі команда Гринишина та Артимовича відзначилась втретє. Після затяжної атаки “зелено-білих” м’яч влучив у стійку воріт “Волині” та відлетів до Яскули, котрий і переправив його у порожні ворота – 1:3.

СДЮСШОР Ужгород – ДЮСШ “Карпати” (Львів) – 0:0

Склад ДЮСШ “Карпати”: Різник, Козимка, Тутик (Поріцький, 50), Сідляр, Голінський, Грушецький (Полінс, 55, Карпа, 63), Луків, Зеленко (Проць, 50), Шнира (Альфавіцький, 69), Пилипець, Старовецький.

Тренери: Володимир Тутик і Самсон Годвін.

Матч в Ужгороді видався рівним. Безліч силової боротьби та обмаль небезпечних моментів логічно конвертувалися у нульову нічию. Хоча кілька разів “Карпати” таки могли забивати. Наприклад, у першому таймі Максим Козимка віддав довгу передачу на Віталія Зеленка, той обробив мʼяч і завдав удару – воротар впорався з його ударом. Пізніше з-за меж штрафного майданчика пробивали Максим Луків та Максим Пилипець, але голкіпер знову зіграв надійно.

Ще одну нагоду втратив Максим Голінський, який після подачі з кутового пробив лівою ногою – повз ворота. У другому таймі Денис Полінс виходив віч-на-віч з голкіпером, але не зумів його перехитрити. Крім того, мʼяч після удару Івана Проця пролетів повз ворота.

U-15 (2009 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – ДЮФШ “Волинь” (Луцьк) – 4:0

Голи: Кецик, 11, Кривунець, 35, Стасюк, 61, 64.

Склад АФ “Карпати”: Коваль, Панчишин, Гльоц, Русяк, Конів, Кецик, Гураль, Бабірад, Москвітін, Кривунець, Кашуба.

Запасні: Демків, Фатюк, Ксьонзик, Четверіков, Гутник, Зварич, Стасюк, Тупісь, Віцинський.

Тренери: Віталій Лобасюк і Андрій Гурський.

“Леви” відкрили рахунок на 11-й хвилині. Юрій Бабірад розігнав швидку атаку правим флангом, обіграв кількох суперників і віддав передачу на Матвія Кецика. Нападник “левів” першим дотиком відправив м’яч у сітку воріт лучан – 1:0. Згодом карпатівці заробили право на пенальті, однак його не зміг реалізувати Бабірад. Та на 35-й хвилині львівська команда забила вдруге. Після позиційної атаки Кецик виконав подачу в штрафний майданчик суперника, де Ярослав Кривунець вдало зіграв головою – 2:0.

У другому таймі карпатівці відзначилися ще двічі – дубль оформив Єгор Стасюк. Спочатку він замкнув подачу з флангу, а згодом вдало зіграв у штрафному майданчику “Волині” після прострілу Єгора Четверікова.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) – СДЮСШОР “Прикарпаття” (Івано-Франківськ) – 1:0

Гол: Сергієнко, 48.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Мосій, Покладок, Сергієнко, Кравчишин, Дума, Свиріпа, Сливка (Антонюк, 63), Романець (Саніцький, 65), Капустинський (Трух, 62), Пристацький, Кіт.

Тренери: Володимир Шумський і Андрій Грінер.

У першому таймі “зелено-білі” мали перевагу над суперником, але на завершальному етапі не могли результативно завершити свої атаки. Кілька разів Павло Романець, Олександр Сливка та Ігор Кіт пробивали з-за меж штрафного майданчика, проте мʼяч пролітав повз ворота.

У другому таймі тиск на ворота суперника посилився. На 48-й хвилині Олександр Сергієнко підключився до атаки своєї команди і після передачі Романця відкрив рахунок. Таким чином, захисник “зелено-білих” відзначився у другому матчі поспіль.

Після забитого мʼяча господарі кинулися забивати вдруге. Активний Романець поцілив у поперечину, а удар Андрія Саніцького парирував воротар. Крім того, постріли Андрія Покладка та Ігоря Кота прийняла на себе стійка воріт.

U-16 (2008 рік)

ДЮФШ “Волинь” (Луцьк) – АФ “Карпати” (Львів) – 0:7

Голи: Гавура, 7, 11, 13, Шопронку, 16, 19, Поліщук, 43, 77.

Склад АФ “Карпати”: Колесник (Потерайко, 46), Давид (Корчак, 46), Куценко, Карпінський, Білінський (Богдан, 46), Тлумак, Карпин, Єнич (Поліщук, 46), Дєдов (Левкович, 46), Шопронку, Гавура (Мартинюк, 46).

Тренери: Іван Павлюх та Володимир Вільчинський.

Підопічні Івана Павлюха та Володимира Вільчинського впевнено обіграли луцьку “Волинь” на виїзді з рахунком 7:0. Розгром суперника розпочав Максим Гавура, який оформив швидкий хет-трик за шість хвилин. Згодом Олександр Шопронку відзначився дублем у період з 16-ї до 19-ї хвилин. Ще один дубль у цьому поєдинку до свого активу записав Максим Поліщук, котрий забив на 43-й та 77-й хвилинах матчу. У підсумку, чергова розгромна перемога АФ “Карпати” U-16.

СДЮСШОР Ужгород – ДЮСШ “Карпати” (Львів) – 1:1

Гол: Рудий, 23.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Грицьків, Лисий, Зановʼяк (Лукʼянчук, 62), Заєць, Качурівський, Гловʼяк (Гейник Роман, 78), Кокотко (Слуцький, 65), Войналович, Мисяк (Сахончик, 52), Рудий (Гейник Руслан, 74), Галянтий (Верхівський, 62).

Тренери: Руслан Маланій та Роман Деркач.

Зі стартових хвилин підопічні Романа Деркача та Руслана Маланія кинулися в атаку, проте першими відзначилися господарі. “Карпати” відновили паритет на 23-й хвилині. Андрій Мисяк віддав передачу на Максима Галянтого, який пробив по воротах. Кіпер відбив мʼяч, та на добиванні першим опинився Олексій Рудий – 1:1.

На цьому “зелено-білі” не зупинилися. Богдан Глов'як і Олексій Рудий розіграли комбінацію на лівому фланзі. Карпатівці пройшли трьох суперників, ввірвалися у штрафний майданчик, але передача під удар партнеру виявилась не точною. Невдовзі Андрій Мисяк асистував Галянтому – з пострілом карпатівця впорався воротар.

У другому таймі Олексій Рудий двічі вривався у штрафний майданчик, але до удару справа не доходила. Мав момент і Андрій Сахончік, котрий накрутив трьох суперників, однак у завершальній стадії атаки віддав невдалу передачу.

U-17 (2007 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – ДЮФШ “Волинь” (Луцьк) – 4:2

Голи: Дмитришин, 59, 63, Смаглій, 81, Кокодиняк, 90+1.

Склад АФ “Карпати”: Фандист, Фостяк, Грабовенський, Черненко, Кокодиняк, Резнік, Максимчук (Дмитришин, 46), Пилипчук, Малиш (Бондарук, 74), Смаглій, Грибеник (Гудзь, 86).

Запасний – Жулінський.

Тренери: Тарас Павліш і Олег Родін.

Волиняни відкрили рахунок у цьому матчі на 25-й хвилині зустрічі. Попри активний пресинг і тиск від “Карпат”, команди на перерву пішли за мінімальної переваги лучан. Однак у другому таймі “зелено-білі” змогли не тільки відновити паритет, а й вийти вперед. На 59-й хвилині Тарас Дмитришин замкнув подачу Максима Смаглія. Вже через чотири хвилини Дмитришин оформив дубль, знову завдавши влучного удару після подачі з флангу. Однак “Волинь” зуміла зрівняти рахунок на 66-й хвилині.

Та все ж кінцівка матчу була за “Карпатами”. На 81-й хвилині Денис Бондарук продемонстрував свій дриблінг, обіграв суперника та віддав передачу на Смаглія, який переправив м’яч у сітку. Крапку в поєдинку поставив Юрій Кокодиняк, вдало зігравши після подачі з кутового – 4:2 на користь “левів”.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) – СДЮСШОР “Прикарпаття” (Івано-Франківськ) – 1:4

Гол: Кункевич, 90+3.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Гнатів, Бегар, Звір, Дроб (Вороняк, 46), Черевко (Дрозд, 46), Коваль, Криванчик (Швед, 72), Огорілко (Гураль, 81), Коржинский (Войтанович, 46), Кункевич, Лабик.

Тренери: Руслан Забранський і Михайло Гурка.

Хоч суперник розпочав матч активніше, але господарі згодом зуміли вирівняти гру. Роман Звір пробив головою вище воріт. Пізніше Андрій Кункевич не встиг замкнути подачу з флангу, а Максим Огорілко після прострілу поцілив у перекладину. Зате суперник свої моменти використав і забив двічі наприкінці першого тайму.

По перерві тренери зробили ряд замін і у “Карпат” зʼявилося більше моментів. Все ті ж Кункевич та Огорілко змарнували хороші нагоди, не потрапивши у ворота з вигідних позицій. Натомість гравці суперника були більш влучними. Лише наприкінці гри Олександр Швед, який вийшов на заміну, заробив пенальті, котрий реалізував Андрій Кункевич – 4:1.