15 тур ДЮФЛУ: школа “зелено-білих” без поразок і дострокове перше місце АФ “Карпати” U-17

22 квітня 2024 р.
Лев
У суботу, 20-го квітня, відбулися матчі 15-го туру Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Суперником команд Академії Футболу “Карпати” була ДЮСШ “Руху”. Команди вікових категорій U-14 та U-16 приймали опонентів на своїх полях. Натомість колективи АФ “Карпати” U-15 та U-17 зіграли виїзні поєдинки у Винниках. Команди школи “зелено-білих” приймали СДЮСШОР “Прикарпаття” та гостювали у СДЮСШОР Ужгород.
IMG_6561

U-14 (2010 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – ДЮСШ “Рух" – 0:2

Склад АФ “Карпати”: Зізіцкий, Петрук, Когут, Полеванчук, Камаралі, Смірнов, Гаук, Кікоть, Цупер, Воронюк, Яскула.

Запасні: Шекета, Денис, Пигичко, Дмитряк, Колонюк, Гуй, Цимбалістий, Топало, Руснак.

Тренери: Олександр Гринишин та Ігор Артимович.

Карпатівці жваво розпочали поєдинок та на старті створили вдосталь гольових нагод. Спочатку Микола Гаук змарнував вихід віч-на-віч з воротарем, пробивши у штангу, а за кілька хвилин підопічні Гринишина і Артимовича провели атаку, у якій завдали три небезпечні удари поспіль – захисники та голкіпер “Руху” ледве втримали свої ворота недоторканими. На 15-й хвилині Гаук віддав передачу на порожні ворота, адресатом якої був Роман Цупер, але нападник пробив вище.

“Зелено-білі” тиснули на ворота суперників, проте першим судилося відзначитись “Руху”. На 26-й хвилині нападник “жовто-чорних” вибіг віч-на-віч із Максимом Зізіцким та реалізував свій момент. Протягом усієї другої половини зустрічі “леви” великими силами атакували ворота опонента та були дуже близькими до того, щоб вирвати нічию. Проте у компенсований арбітром час рухівці вибігли у контратаку, яка завершилась голом. Фінальний свисток зафіксував поразку “Карпат” U-14 з рахунком 0:2.

DSC_4647

ДЮСШ “Карпати” (Львів) – СДЮСШОР “Прикарпаття” (Івано-Франківськ) – 8:0

Голи: Козимка, 10, Пилипець, 19, 24, Шнира, 21, Старовецький, 29, Сідляр, 54, Полінс, 60, Луків, 65.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Різник (Кошла, 36), Козимка, Тутик, Сідляр, Голінський (Вараниця, 59), Зеленко (Луків, 59), Пилипець (Альфавіцький, 59), Проць (Полінс, 36), Грушецький (Рогуля, 36), Шнира (Мацьків, 49), Старовецький (Карпа, 49).

Тренери: Володимир Тутик і Самсон Годвін.

На 10-й хвилині поєдинку гравці “леви” відкрили рахунок – Максим Козимка завдав влучного удару головою. Через кілька хвилин Анатолій Тутик вивів Максима Пилипця віч-на-віч з голкіпером і той не схибив – 2:0. Ще до перерви голкіпер гостей тричі витягав м’яч із сітки. Голи на свій рахунок записали Захар Шнира, Максим Пилипець (він оформив дубль) і Максим Старовецький.

У другому таймі “зелено-білі” продовжили забивати. Максим Мацьків навісив з кутового і Ростислав Сідляр ногою відправив м’яч повз воротаря – 6:0. Пізніше Остап Карпа асистував Денису Полінсу, який втік від захисника і реалізував свою нагоду. Фінальну крапку поставив Максим Луків. Півзахисник “зелено-білих” обіграв захисника “Прикарпаття” і пробив у ближній кут воріт – 8:0.

U-15 (2009 рік)

ДЮСШ “Рух” – АФ “Карпати” (Львів) – 1:2

Голи: Гльоц, 17, Панчишин, 76.

Склад АФ “Карпати”: Коваль, Панчишин, Зварич (Конів, 63), Русяк, Гльоц, Ксьонзик (Четверіков, 49), Кецик, Стасюк (Кривунець, 58), Москвітін (Бабірад, 40), Гураль, Кашуба.

Запасні: Демків, Фатюк, Гутник.

Тренери: Віталій Лобасюк і Андрій Гурський.

Незважаючи на гостьовий статус, “Карпати” активно розпочали гру та вже на початку першої половини створили небезпечний момент. На 17-й хвилині “зелено-білі” заробили стандарт, після подачі якого відкрили рахунок. Святослав Гльоц випередив голкіпера та розписався у воротах “Руху” – 1:0.

Відразу по перерві “жовто-чорні” кинулись в атаку і прагнули відігратися. Одна з їхніх спроб завершилась успіхом на 42-й хвилині. Нападник замкнув простріл з флангу і зрівняв рахунок – 1:1.

Після пропущеного гола карпатівці перехопили ініціативу та регулярно загрожували воротам суперника. Врешті-решт, тотальна перевага та велика кількість небезпечних нагод перетворились у забитий м’яч. На 76-й хвилині “Карпати” отримали право на штрафний удар. Адресатом навісу з флангу став Маркіян Панчишин, котрий влучним ударом головою приніс своїй команді перемогу з рахунком 2:1.

DSC_5418

СДЮСШОР Ужгород – ДЮСШ “Карпати” (Львів) – 1:2

Голи: Сергієнко, 13, Покладок, 27.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Мосій, Покладок, Сергієнко, Кравчишин, Сняданко, Свиріпа, Сливка (Сенчишин, 65), Кіт (Пристацький, 66), Романець (Саніцький, 56), Капустинський (Трух, 60), Антонюк (Дума, 36).

Тренери: Володимир Шумський і Андрій Грінер.

Карпатівці активно розпочали матч. Спочатку Роман Капустинський змарнував нагоду, а потім Максим Свиріпа небезпечно бив головою після подачі з кутового – гості змогли винести м'яч з лінії. На 13-й хвилині “зелено-білим” таки вдалося забити. Олександр Сергієнко після передачі Павла Романця поцілив у “дев’ятку” – 1:0.

Господарі відповіли кількома моментами, проте захист “Карпат” впорався з ними. На 26-й хвилині Капустинський не використав вихід віч-на-віч з голкіпером. Але вже через хвилину Андрій Покладок вдало зіграв на стандарті – 2:0.

У другому таймі підопічні Володимира Шумського та Андрія Грінера контролювали м’яч та продовжували атакувати. І все ж наприкінці матчу ужгородці один м’яч відіграли. Проте на більше у них не вистачило часу.

U-16 (2008 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – ДЮСШ “Рух” – 5:2

Голи: Гавура, 25, Бобечко, 33, Шопронку, 57, Тлумак, 61, Поліщук, 79.

Склад АФ “Карпати”: Потерайко, Давид (Богдан, 71), Куценко, Бобечко, Білінський (Поліщук, 78), Тлумак (Карпінський, 64), Карпин (Єнич, 76), Березовський (Корчак, 78), Левкович (Мартинюк, 54), Гавура (Дєдов, 54), Шопронку.

Тренери: Іван Павлюх та Володимир Вільчинський.

Перший небезпечний момент у поєдинку створили карпатівці. Максим Гавура отримав передачу на фланзі, змістився в центр і пробив у дальній кут – голкіпер не без проблем нівелював загрозу. Втім на 25-й хвилині Гавура не схибив. Олександр Шопронку пройшов до воротарського майданчика і виконав простріл. Після серії рикошетів м’яч опинився у ногах Максима, який з близької відстані покотив у порожні ворота.

За декілька хвилин “Рух” відновив паритет, забивши прямим ударом зі штрафного. А на 29-й хвилині рухівці скористались помилкою оборонної лінії “Карпат” та вийшли вперед. Проте підопічні Івана Павлюха та Володимира Вільчинського невдовзі забили вдруге. Степан Бобечко найкраще зорієнтувався під час кутового та завдав неочікуваного удару – 2:2.

По перерві Шопронку вивів “зелено-білих” вперед. На 57-й хвилині нападник отримав передачу на межі карного майданчика і вистрілив у дальній кут – 3:2. Збільшити перевагу своєї команди вдалось Максиму Тлумаку. Півзахисник виконав високу подачу, яка, через помилку голкіпера, перетворилась у гол. А на 79-й хвилині карпатівці довели рахунок до розгромного. Олександр Дєдов виконав простріл, який елегантним ударом п’ятою замкнув Максим Поліщук. Впевнена перемога “Карпат” на “Рухом” з рахунком 5:2.

DSC_4376

ДЮСШ “Карпати” (Львів) – СДЮСШОР “Прикарпаття” (Івано-Франківськ) – 3:3

Голи: Галянтий, 7, Рудий, 15, Заєць, 72.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Грицьків, Лисий (Лукʼянчук, 58), Зановʼяк, Заєць, Качурівський (Мот, 77), Кокотко, Гловʼяк (Сахончик, 52), Войналович, Мисяк (Верхівський, 52), Галянтий (Слуцький, 52), Рудий.

Тренери: Руслан Маланій та Роман Деркач.

На початку поєдинку команди обмінялися небезпечними випадами. Гравці “Карпат” застосували високий пресинг і вже на 7-й хвилині змусили гостей помилитися. "Зелено-білі" перехопили м'яч і Максим Галянтий забив перший гол у зустрічі – 1:0. Однак через дві хвилини суперник зрівняв рахунок. Згодом Роман Войналович увірвався у штрафний майданчик з лівого флангу і віддав передачу на Олексія Рудого, котрий відправив мʼяч у сітку – 2:1.

Ще одну нагоду збільшити перевагу втратив Андрій Мисяк. Мʼяч після удару карпатівця поцілив у поперечину. Вже у доданий арбітром час іванофранківці знову відновили рівновагу.

Другий тайм активніше розпочали гості, які забили втретє. Та кінцівка гри була вже за львівʼянами. На 72-й хвилині Назар Заєць влучно пробив головою – 3:3. “Зелено-білі” могли розраховувати на більше, утім свої шанси не використали: Михайло Мот поцілив у поперечку, а Ростислав Кокотко з вигідної позиції пробив вище воріт.

U-17 (2007 рік)

ДЮСШ “Рух” – АФ “Карпати” (Львів) – 0:3

Голи: Максимчук, 7, 14, Пилипчук, 43.

Склад АФ “Карпати”: Фандист (Жулінський, 84), Грабовенський, Черненко, Кокодиняк (Дмитришин, 71), Максимчук, Пилипчук, Орошкевич (Бондарук, 46), Малиш (Гудзь, 82), Комарениць, Смаглій (Фостяк, 46), Грибеник.

Тренери: Тарас Павліш і Олег Родін.

“Зелено-білі” розпочали розгром суперника вже на 7-й хвилині. Владислав Фандист розігнав атаку від своїх воріт довгим вкиданням на Данила Пилипчука, який протягнув м’яч через усе поле та пробив у дальній кут. Голкіпер впорався з цим ударом, проте на добиванні холоднокровно зіграв Антон Максимчук, який покотив м’яч у порожні ворота – 0:1.

Невдовзі нападник оформив дубль. На 14-й хвилині партнери вивели Максимчука на побачення з воротарем. Антон впевнено обіграв опонента та побіг святкувати другий гол в обіймах партнерів. Ще до перерви карпатівці довели рахунок до розгромного. На 43-й хвилині подачу з кута поля вдало завершив Пилипчук.

Підопічні Тараса Павліша та Олега Родіна впевнено провели другу половину зустрічі та не дали суперникам відквитати бодай один м’яч. Завдяки цій перемозі “Карпати” U-17 достроково фінішували на першій сходинці за три тури до завершення групового етапу.

photo1713637728

СДЮСШОР Ужгород – ДЮСШ “Карпати” (Львів) – 3:3

Голи: Кункевич, 1, Коржинський, 40, Планджиєв, 90+2.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Гнатів, Черевко (Дрозд, 75), Звір, Дроб (Вороняк, 75), Планджиев, Криванчик, Огорілко (Гураль, 86), Коваль, Коржинский (Швед, 60), Кункевич, Лабик (Войтанович, 60).

Тренери: Руслан Забранський та Михайло Гурка.

Вже на першій хвилині команда Руслана Забранського та Михайла Гурки відкрила рахунок. Вихід віч-на-віч реалізував Андрій Кункевич. Карпатівці продовжили штурмувати ворота суперника, але пропустили контратаку і команді з Ужгорода вдалося зрівняти рахунок. Зрештою, ще до перерви Денис Коржинський знову вивів “зелено-білих” вперед – 1:2.

У другому таймі львів’яни продовжували марнувати свої моменти. За це закарпатці їх покарали. Господарі поля зуміли не лише зрівняти рахунок, а й вийти вперед. Врятуватися від поразки гравці ДЮСШ “Карпати” зуміли на другій доданій хвилині до основного часу. Андрій Планджиєв після флангової передачі у виконанні Ігоря Гураля замкнув дальню стійку – 3:3.