14 тур ДЮФЛУ: гольові феєрії в Луцьку та несподівана нічия у Львові

15 квітня 2024 р.
Лев
У суботу, 13-го квітня, відбулися матчі 14-го туру Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Команди Академії Футболу “Карпати” вікової категорії U-14 та U-16 на виїзді протистояли луцькому “Адреналіну”. Натомість команди АФ “Карпати” U-15 та U-17 вдома приймали ФА “Тернопіль”. Представники школи “зелено-білих” U-14 та U-16 провели домашні поєдинки проти “Мункача”, а U-15 та U-17 гостювали в Івано-Франківську.
DSC_5083

U-14 (2010 рік)

“Адреналін” (Луцьк) – АФ “Карпати” (Львів) – 0:10

Голи: Смірнов, 22, Гаук, 25, 41, 48, Яскула, 28, 49, Пигичко, 55, 66, Полеванчук, 60, Денис, 70.

Склад АФ “Карпати”: Зізіцкий (Шекета, 45), Петрук, Когут, Полеванчук, Камаралі, Смірнов, Гаук, Кікоть, Цупер (Денис, 36), Воронюк (Пигичко, 36), Яскула.

Запасні: Дмитряк, Колонюк, Гуй, Цимбалістий, Топало, Руснак.

Тренери: Олександр Гринишин та Ігор Артимович.

Наймолодші вихованці Академії Футболу “Карпати” здобули розгромну виїзну перемогу над луцьким “Адреналіном”. У першому таймі карпатівці забили три голи у ворота суперника, а по перерві ще сім разів відправили м'яч у сітку.

Хет-трик до свого активу записав Микола Гаук, по дублю оформили Богдан Яскула та Максим Пигичко. Також голами відзначилися Павло Смірнов, Сергій Полеванчук і Владислав Денис. У підсумку, 10:0 – впевнена перемога команди Гринишина і Артимовича.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) – “Мункач” (Мукачево) – 1:4

Гол: Пилипець, 55.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Різник, Козимка, Грушецький (Мацьків, 48), Тутик (Рогуля, 36), Шнира (Карпа, 53), Старовецький (Альфавіцький, 60), Луків (Поріцький, 48), Сідляр, Зеленко (Голінський, 36), Пилипець, Полінс (Проць, 36).

Тренери: Володимир Тутик і Самсон Годвін.

Вже на другій хвилині матчу карпатівці пропустили. Відігратися “леви” могли після класної атаки, у кінцівці якої Максим Грушецький з правого флангу віддав передачу на Захара Шниру. Проте на заваді карпатівцю став голкіпер суперника, який парирував удар. Пізніше капітан “зелено-білих” Максим Козимка зі штрафного влучив у стінку.

Зате свої нагоди використали закарпатці, тож на перерву господарі пішли, поступаючись у рахунку 0:3. Відквитати один мʼяч у другому таймі зумів Максим Пилипець, котрий потужно пробив з-за меж штрафного у верхній кут воріт. Утім останнє слово було за гостями – 1:4.

U-15 (2009 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – ФА “Тернопіль” – 1:1

Голи: Москвітін, 9 – Шипак, 21.

Склад АФ “Карпати”: Коваль, Панчишин, Гутник (Бабірад, 36), Зварич, Русяк, Гльоц, Ксьонзик (Четверіков, 48), Кецик, Стасюк, Москвітін (Гураль, 36), Кривунець (Кашуба, 19).

Запасні: Демків, Конів, Фатюк, Тупісь, Віцинський,

Тренери: Віталій Лобасюк і Андрій Гурський.

Господарі поля розпочали поєдинок доволі переконливо та вже на дев’ятій хвилині відкрили рахунок. Максим Москвітін опинився на ударній позиції та влучно пробив – 1:0. Однак тернополяни зуміли відігратися у середині першої половини зустрічі. Марк Шипак успішно реалізував свою нагоду – 1:1.

По перерві карпатівці продовжували грати першим номером і володіли ініціативою. Львівʼяни постійно загострювали гру попереду, виконали кілька кутових ударів та штрафних, але більше відзначитися “Карпатам” у цьому матчі так і не вдалося. Як наслідок, команди не змогли виявити сильнішого та зіграли внічию 1:1. Несподівана втрата очок одного з лідерів турніру.

“Ревера 1908-ФАПФ” (Івано-Франківськ) – ДЮСШ “Карпати” (Львів) – 0:0

Склад ДЮСШ “Карпати”: Мосій, Сергієнко, Покладок, Сняданко, Кравчишин, Свиріпа, Кіт, Романець (Саніцький, 58), Капустинський, Сливка, Цюпа (Дума, 53).

Тренери: Володимир Шумський і Андрій Грінер.

З перших хвилин “зелено-білі” взяли мʼяч під контроль і створили кілька небезпечних моментів, але довести їх до логічного завершення не змогли. У другому таймі тиск на ворота господарів посилився.

Зокрема, на 50-й хвилині Назар Цюпа наблизився до володінь суперника і в боротьбі із захисником відпасував Олександру Сливці, якого у штрафному майданчику збив воротар – пенальті. Цюпа гру продовжити не зміг, а виконувати одинадцятиметровий взявся Сливка. Удар карпатівця виявився неточним – повз ворота. До завершення поєдинку жодній з команд забити не вдалося.

U-16 (2008 рік)

“Адреналін” (Луцьк) – АФ “Карпати” (Львів) – 1:5

Голи: Карпин, 10, Шопронку, 20, 25, Гавура, 30, Єнич, 58.

Склад АФ “Карпати”: Колесник (Потерайко, 41), Давид, Куценко (Карпінський, 41), Бобечко, Білінський, Тлумак (Левкович, 41), Карпин (Поліщук, 41), Єнич, Мартинюк, Гавура, Шопронку (Дєдов, 41).

Запасні: Корчак, Богдан.

Тренери: Іван Павлюх та Володимир Вільчинський.

Підопічні Івана Павлюха та Володимира Вільчинського у Луцьку перемогли місцевий “Адреналін”. Карпатівці відкрили рахунок на 16-й хвилині. Богдан Карпин опинився першим на добиванні після атаки “зелено-білих” і відправив м’яч у сітку воріт суперника. Однак вже за кілька хвилин лучани відігралися завдяки рикошету від гравця “Карпат”. Проте надалі забивали лише львів’яни. Ще у першій половині зустрічі карпатівці зробили рахунок 4:1 на свою користь.

Спочатку дубль за пʼять хвилин оформив Олександр Шопронку, а пізніше Максим Гавура скористався своєю нагодою і теж відзначився голом. На 58-й хвилині Роман Єнич поставив крапку в цьому матчі і забив п'ятий гол у ворота “Адреналіну”.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) – “Мункач” (Мукачево) – 1:3

Гол: Гловʼяк, 35

Склад ДЮСШ “Карпати”: Лисак, Лисий, Кокотко, Лукʼянчук (Писко, 65), Гловʼяк, Войналович (Гейник Роман, 73), Мот (Качурівський, 56), Зановʼяк, Мисяк (Сахончик, 51), Верхівський (Галянтий, 46), Рудий, (Гейник Руслан, 73).

Тренери: Роман Деркач і Руслан Маланій.

Першими відкрили рахунок у зустрічі гості, але ще до кінця першого тайму підопічні Романа Деркача та Руслана Маланія зуміли відновити рівновагу. Гол на свій рахунок записав Богдан Гловʼяк, який відправив мʼяч у порожні ворота.

Невдовзі “леви” могли збільшувати перевагу. Михайло Мот у штрафному майданчику гостей головою скинув мʼяч Андрію Мисяку, але відправити його у ворота карпатівцю завадили захисники “Мункача”. У другому таймі забивали лише гості із Закарпаття. У підсумку, поразка 1:3.

U-17 (2007 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – ФА “Тернопіль” – 5:1

Голи: Малиш, 6, Пилипчук, 10, Смаглій, 53, Орошкевич, 64, Кокодиняк, 86 – Гнатюк, 8.

Склад АФ “Карпати”: Фандист, Грабовенський, Черненко, Кокодиняк, Резнік, Максимчук, Пилипчук (Орошкевич, 46), Малиш (Дмитришин, 72), Комарениць, Смаглій (Бондарук, 66, Гудзь, 72), Грибеник.

Запасний: Фостяк.

Тренери: Тарас Павліш і Олег Родін.

“Леви” відкрили рахунок на шостій хвилині зустрічі. Денис Малиш вдало замкнув подачу з кутового, яку виконав Данило Пилипчук. Проте вже через дві хвилини тернополяни відновили паритет. Олег Гнатюк завдав влучного удару здалеку – 1:1. На десятій хвилині карпатівці знову вийшли вперед. Цього разу Пилипчук вже виступив у ролі бомбардира. Форвард класно пробив у дальній кут воріт суперника – 2:1.

По перерві продовжили забивати лише “зелено-білі”. На 53-й хвилині Іван-Максим Смаглій замкнув простріл з флангу. Через 11 хвилин Богдан Орошкевич отримав передачу від Ігоря Грибеника та влучно пробив. А крапку в цьому матчі поставив Юрій Кокодиняк на 86-й хвилині. У підсумку, підопічні Павліша та Родіна впевнено перемагають “Тернопіль” – 5:1.

“Ревера 1908-ФАПФ” (Івано-Франківськ) – ДЮСШ “Карпати” (Львів) – 2:2

Голи: Огорілко, 55, Лабик, 76.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Гнатів, Черевко, Дроб (Дрозд, 82), Звір, Криванчик, Планджиєв (Вороняк, 46), Коваль, Огорілко, Коржинський, Войтанович (Лабик,30), Кункевич.

Тренери: Руслан Забранський та Михайло Гурка.

У першому таймі суперники діяли обережно і зрідка створювали небезпечні моменти. Чи не єдину нагоду відкрити рахунок використали господарі, які на 22-й хвилині вийшли вперед.

Після перерви карпатівці заграли активніше. Підопічні Руслана Забранського та Михайла Гурки високо пресингували і атакували ворота суперника. Такі дії принесли результат. “Зелено-білі” не лише зуміли відігратися, а й вийшли вперед. Спочатку Максим Огорілко відзначився голом після помилки голкіпера суперника, який невдало зіграв на виході. А на 76-й хвилині той же Огорілко пройшов лівим флангом і віддав передачу на Олександра Лабика, котрий відправив мʼяч у сітку.

Та втримати переможний результат “зелено-білі” не змогли. Наприкінці гри івано-франківська команда зрівняла рахунок – 2:2.