1/4 фіналу ДЮФЛУ: “суха” нічия в дербі та поразка “Мункачу”

09 червня 2024 р.
Лев
8-го та 9-го червня відбулися перші матчі 1/4 фіналу Дитячо-юнацької футбольної ліги України сезону 23/24. У суботу команда школи “зелено-білих” U-15 зіграла проти “Мункача”. А наступного дня представники Академії Футболу “Карпати” U-17 протистояли школі “Львова”.
T5S_6363

U-17 (2007 рік)

АФ "Карпати" – ДЮСШ "Львів" – 0:0

Склад АФ "Карпати": Домчак, Кокодиняк, Черненко, Грабовенський, Комарениць, Малиш, Дмитришин (Бондарук, 76), Грибеник, Смаглій, Пилипчук, Максимчук (Орошкевич, 62).

Запасні: Фандист, Жулінський, Фостяк, Гудзь.

Тренери: Тарас Павліш та Олег Родін.

T5S_6031

На старті поєдинку футболісти ДЮСШ "Львів" віддали мʼяч господарям і зустрічали їх на своїй половині поля. Карпатівці також не квапили події, проте вже на початку створили небезпечний момент. Максим Смаглій міг виходити на ударну позицію, але слизький газон завадив хавбеку як слід прийняти передачу. Гості відповіли своїм моментом та навіть небезпечно пробили з лінії штрафної – на заваді став Тарас Дмитришин, який останньої миті стрибнув у самовідданому підкаті.

T5S_6376

На 26-й хвилині Антон Максимчук скористався скиданням Ігоря Грибеника та пробив головою під поперечку. Втім Павло Ріпак видав ефектний сейв. Під завісу першого тайму "зелено-білі" отримали право на штрафний удар, який взявся виконувати Грибеник. Ігор пробив не сильно, утім вологий газон завадив голкіперу зафіксувати мʼяч. На підбиранні зіграв Дмитришин та віддав на вільного партнера, але рефері зафіксував офсайд.

T5S_6117

Перший небезпечний момент у другому таймі виник після кутового. На 60-й хвилині Данило Пилипчук виконав подачу в штрафний майданчик на Дениса Малиша. Півзахисник сильно пробив головою у дальній кут воріт — Ріпак знову врятував "Львів" від пропущеного гола. Під кінець матчу гості закрились на своїй половині поля, тому "левам" було вкрай важко прориватися до чужих воріт. Вирвати перемогу для "Карпат" міг Богдан Орошкевич, котрий у другому таймі зʼявився з лави для запасних. Богдан наблизився до карної зони та потужно пробив. Мʼяч відскочив від захисника, що повністю дезорієнтувало Ріпака. На щастя для гостей удар після рикошету пролетів вище воріт.

У першому поєдинку суперники не змогли виявити сильнішого, тому все вирішиться у матчі-відповіді, який відбудеться 15-го червня на стадіоні "Сокіл" у Львові.

T5S_6052

U-15 (2009 рік)

ДЮСШ “Карпати” (Львів) – АФ ”Мункач” (Мукачево) – 0:3

Склад ДЮСШ “Карпати”: Мосій, Покладок, Сняданко (Саніцький, 45), Сергієнко, Кравчишин (Репета, 68), Романець, Дума, Сливка, Капустинський, Цюпа (Антонюк, 24, Трух, 63), Пристацький (Білоус, 53).

Тренери: Володимир Шумський та Андрій Грінер.

Напередодні матчу 1/4 фіналу ДЮФЛ України "Карпати" зіткнулися з низкою труднощів. Через перебір жовтих карток гру пропускав центральний півзахисник Максим Свиріпа, а після травми ще не відновився капітан Ігор Кіт. Обидві команди добре вивчили одна одну, адже двічі зустрічалися в основній частині чемпіонату.

Перший тайм був рівним та минув майже без моментів. На 15-й хвилині травмувався нападник “зелено-білих” Назар Цюпа, якого замінив Юрій Антонюк. На 26-й хвилині гостям зі стандарту вдалося відкрити рахунок у зустрічі – 0:1.

T5S_5983

Господарі кинулися в атаку і створили кілька можливостей, проте не змогли реалізувати жодну з них. Олександр Сергієнко вивів Романа Капустинського віч-на-віч з голкіпером, але той нагодою не скористався. Через кілька хвилин воротар "Мункача" перехопив простріл того ж Сергієнка. Ще одну нагоду втратив Юрій Антонюк – після помилки голкіпера карпатівець пробив повз ворота.

Другий тайм активніше розпочали “леви”. Проте на 41-й хвилині вони пропустили швидку контратаку суперника, що змусило їх знову розпочинати гру із центра поля.

T5S_5951

Надалі розпочався відкритий футбол з моментами біля обох воріт. На жаль, "зелено-білі" не змогли відквитати бодай один гол, натомість гравці "Мункача" зуміли забити втретє. Матч-відповідь відбудеться 15 червня.