1/4 фіналу ДЮФЛУ: перемога у серії пенальті та виїзд на Закарпаття

15 червня 2024 р.
Лев
15-го червня відбулися матчі-відповіді 1/4 фіналу Дитячо-юнацької футбольної ліги України сезону 23/24. Команда школи “зелено-білих” U-15 зіграла виїзний поєдинок проти “Мункача”, а представники Академії Футболу “Карпати” U-17 знову протистояли школі “Львова”.
T5S_7682_dush_lviv_karp_150624

U-17 (2007 рік)

ДЮСШ "Львів" – АФ "Карпати" – 1:1 (загальний рахунок 1:1, серія пенальті 0:3)

Гол: Максимчук, 39.

Пенальті: Пилипчук, Тлумак, Малиш.

Склад АФ "Карпати": Домчак, Кокодиняк, Черненко, Грабовенський, Комарениць, Малиш, Орошкевич (Тлумак, 89), Грибеник, Смаглій, Пилипчук, Максимчук (Шопронку, 60).

Запасні: Фандист, Жулінський, Бондарук.

Тренери: Тарас Павліш та Олег Родін.

Перша гра між суперниками закінчилась безгольовою нічиєю, тому саме цей матч мав визначити команду, яка пройде до фінальної частини Дитячо-юнацької футбольної ліги України сезону 23/24. Команди динамічно розпочали поєдинок, а перший момент створили “містяни”. Вже на 3-й хвилині Владислав Лагоцький небезпечно прорвався до штрафного майданчика карпатівців та пробивав по воротах, проте Назар Домчак впорався із загрозою.

T5S_7479_dush_lviv_karp_150624

В першій половині гри “зелено-білі” більше контролювали м’яч, утім до гольових моментів справа не доходила. А от господарі діяли на контратаках та неодноразово доволі небезпечно вибігали до воріт Домчака. Перший гол у двоматчевій зустрічі був забитий на 39-й хвилині. Максим Смаглій розігнав контратаку та віддав на Ігоря Грибеника. Хавбек виконав навіс на вільного Антона Максимчука, а той пробив у дальній кут воріт – голкіпер не зміг врятувати команду від пропущеного м'яча.

T5S_7449_dush_lviv_karp_150624

“Львів” відігрався на 71-й хвилині. Господарі виконали навіс зі стандарту, адресатом якого став Андрій Чеберинчак. Захисник перебував на дальній стійці та влучно пробив головою – 1:1. На 79-й хвилині Богдан Орошкевич мав можливість відновити перевагу “Карпат”. Олександр Шопронку виборов м’яч у володіннях суперників та віддав на вільного партнера. Втім м'яч після удару Богдана пролетів повз рамку воріт.

На 85-й хвилині карпатівці ще двічі могли забивати. Спочатку Орошкевич вивів на ударну позицію Пилипчука, який гостро пробивав з незручної позиції – голкіпер перевів на кутовий. А після подачі з кута поля Назар Грабовенський головою скинув у центральну зону, куди знову вривався Пилипчук. Данило завдавав удару з лінії воротарського майданчика, але м’яч пролетів вище воріт.

T5S_7536_dush_lviv_karp_150624

В основний час поєдинку команди не змогли виявити сильнішого, тому путівка у фінальну частину ДЮФЛУ виборювалась в серії післяматчевих пенальті. Справжнім героєм одинадцятиметрової серії став Назар Домчак, котрий відбив два пенальті, а Остап Кравець пробив над поперечкою. Натомість Пилипчук, Тлумак та Малиш чітко виконали удари з позначки. Таким чином, “Карпати” у важкій двоматчевій дуелі вирвали перемогу в серії післяматчевих пенальті (3:0) та вийшли до наступної стадії змагань Дитячо-юнацької футбольної ліги України сезону 23/24. Про суперників і дати наступних матчів ми повідомимо згодом.

T5S_7601_dush_lviv_karp_150624

U-15 (2009 рік)

АФ “Мункач” (Мукачево) – ДЮСШ “Карпати” (Львів) – 2:1 (загальний рахунок 5:1)

Склад ДЮСШ “Карпати”: Мосій (Мартина, 67), Покладок, Сняданко, Сергієнко, Кравчишин, Романець (Сенсишин, 62), Дума (Кіт, 69), Сливка (Пристацький, 47), Капустинський, Цюпа, Свиріпа.

Тренери: Володимир Шумський та Андрій Грінер.

З перших хвилин матчу гравці ДЮСШ “Карпати” активно штурмували ворота суперника, адже після домашньої поразки 0:3 їм потрібно було відіграватися. Команда Володимира Шумського та Андрія Грінера використовувала високий пресинг, у той час, як гравці “Мункача” діяли на контратаках. Спочатку Павло Романець пробив поруч зі стійкою. На 13-й хвилині Назар Цюпа міг вийти віч-на-віч з голкіпером, але захисник господарів наздогнав нападника і зупинив його з порушенням правил. Романець виконав стандарт і відправив м'яч у дев'ятку – 1:0.

“Карпати” продовжували атакувати, однак пропустили контратаку – рахунок став 1:1. Знову вивести “левів” уперед міг Романець, який цілив у ближній кут, але воротар відбив м'яч. На останніх хвилинах першого тайму Цюпа не зміг замкнути хороший простріл від активного Романця.

У другій половині матчу гра стала спокійнішою. Команди обмінювалися контратаками. Після помилки захисників “Карпати” пропустили вдруге. Зрівняти рахунок міг Романець, котрий пробивав з-за меж штрафного, утім воротар перевів м'яч на кутовий. Нагода також виникла у Владислава Думи, але його удар заблокував захисник “Мункача”. У підсумку, поразка “зелено-білих”, які припиняють боротьбу в турнірі.