13 тур ДЮФЛУ: “Сухий лист” Смаглія, перестрілка з “Буковиною” і розгром у Луцьку

08 квітня 2024 р.
Лев
6-го та 7-го квітня відбулися матчі 13-го туру Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Команди АФ “Карпати” U-15 та U-17 на виїзді протистояли луцькому “Адреналіну”. Натомість команди Академії “зелено-білих” U-14 та U-16 вдома приймали чернівецьку “Буковину”. Школа “Карпат” U-15 і U-17 зіграла проти “Мункача”, а матчі ДЮСШ “Карпати” U-16 та U-14 проти АФ “Рух” перенесли на 24 квітня.
DSC_4053

U-14 (2010 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – “Буковина” (Чернівці) – 3:3

Голи: Петрук, 16, Гаук, 45, Яскула, 55.

Склад АФ “Карпати”: Шекета, Петрук, Когут, Воронюк (Дмитряк, 29) Колонюк, Полеванчук (Кікоть, 51), Камаралі, Гаук, Цупер (Топало, 51), Пигичко (Руснак , 43), Яскула

Запасні: Гуй, Денис

Тренери: Олександр Гринишин та Ігор Артимович.

Перший гострий момент у матчі створив Максим Пигичко. Хавбек відгукнувся на простріл, однак пробив значно вище воріт. На 10-й хвилині карпатівці пропустили. Чернівчани вибігли у контратаку, яка закінчилась влучним ударом у виконанні нападника "Буковини".

Незабаром зрівнювати рахунок міг Микола Гаук, утім його удару головою забракло влучності. А от його партнер Дмитро Петрук вдало скористався своїм шансом. Захисник підключився до контратаки та головою переправив мʼяч у сітку воріт – 1:1. Через дві хвилини Богдан Яскула виграв боротьбу в захисників та вийшов на побачення з голкіпером, проте той врятував "Буковину".

На 44-й хвилині Мирослав Руснак зіграв на підбиранні і пробив у дальній кут – повз ворота. Та невдовзі карпатівці таки вийшли вперед. Стрімку контратаку влучним ударом завершив Гаук – 2:1. На 50-й хвилині "Буковина" відповіла затяжним розіграшем і результативним ударом – 2:2.

Нічийний рахунок протримався недовго. На 55-й хвилині голкіпер чернівчан грубо зіграв у своєму штрафному, тому арбітр показав на 11-метрову позначку. Пенальті чітко виконав Богдан Яскула. Перевага "Карпат" протрималася лише кілька хвилин, адже гості знову відігралися. Фінальний натиск господарів виявився марним. У підсумку – бойова нічия 3:3.

U-15 (2009 рік)

“Адреналін” (Луцьк) – АФ “Карпати” (Львів) – 0:5

Голи: Кецик, 13, Стасюк, 14, Гльоц, 19, Москвітін, 20, Кашуба, 34.

Склад АФ “Карпати”: Коваль, Панчишин, Гутник, Русяк (Конів, 53), Зварич (Фатюк, 63), Гльоц (Четверіков, 49), Ксьонзик (Тупісь, 55), Кецик (Кривунець, 35), Стасюк (Бабірад, 35), Москвітін (Гураль, 35), Кашуба (Віцинський, 63).

Запасний – Демків.

Тренери: Віталій Лобасюк і Андрій Гурський.

Карпатівці забили п’ять м’ячів у першій половині зустрічі. Розгром суперника розпочав Матвій Кецик на 13-й хвилині, добивши м’яч у ворота лучан після удару Єгора Стасюка. Вже через хвилину сам Стасюк відправив м’яч у сітку, змістившись з флангу в центр штрафного майданчика – 2:0.

На 19-й хвилині Святослав Гльоц замкнув подачу з флангу, а вже через хвилину Максим Москвітін завдав влучного удару здалеку. Заключний гол у цьому поєдинку до свого активу записав Матвій Кашуба наприкінці першого тайму, реалізувавши вихід віч-на-віч з воротарем луцької команди – 5:0.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) – “Мункач” (Мукачево) – 0:0

Склад ДЮСШ “Карпати”: Мосій, Покладок, Сняданко, Сергієнко (Білоус, 75), Кравчишин, Свиріпа, Кіт (Антонюк, 73), Романець (Трух, 56), Капустинський, Сливка (Саніцький, 70), Цюпа (Дума, 60).

Тренери: Володимир Шумський і Андрій Грінер.

Найреальніший момент відкрити рахунок у першому таймі мали карпатівці. Після удару капітана “зелено-білих” Ігоря Кота захисник виніс мʼяч із лінії воріт. Ще одну нагоду втратив Андрій Покладок, котрий пробив головою повз ворота після подачі Павла Романця.

У другому таймі теж не бракувало небезпечних моментів. Спочатку Андрій Сняданко після подачі Кота головою відправив мʼяч у стійку, а потім Назар Цюпа не реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером. На останній хвилині Покладок з-за меж штрафного майданчика сильно пробив під поперечку, втім воротар суперника зумів витягнути цей мʼяч.

U-16 (2008 рік)

АФ “Карпати” (Львів) – “Буковина" (Чернівці) – 5:0

Голи: Куценко, 6, Гавура, 16, Давид, 19, Тлумак, 24, Бобечко, 40+3.

Склад АФ “Карпати”: Потерайко (Колесник, 52), Давид (Корчак, 58), Куценко, Бобечко, Білінський (Корчак, 58), Тлумак (Мартинюк, 52), Карпин (Поліщук, 58), Березовський (Єнич, 40), Гавура (Дєдов, 40), Левкович (Карпінський, 52), Шопронку.

Тренери: Іван Павлюх та Володимир Вільчинський.

Карпатівці зі стартових хвилин взяли мʼяч під свій контроль. Це дало результат вже на 6-й хвилині, коли Кирило Куценко результативно завершив розіграш стандарту. Подвоїли перевагу "зелено-білі" на 16-й хвилині. Цього разу відзначився Максим Гавура.

Розгром суперника продовжив Дмитро Давид, який зі свого флангу підключився до атаки та пробив у дальній кут – 3:0. На 24-й хвилині Максим Тлумак розіграв стінку з Олександром Шопронку та завдав сильного удару – голкіпер виявився безсилим. А в компенсований до першого тайму час Степан Бобечко після кутового впʼяте засмутив чернівчан.

Одразу по перерві Тлумак небезпечно пробив з дальньої дистанції, але мʼяч розминувся зі штангою. На 50-й хвилині нападник "Буковини" вибіг віч-на-віч з Артемом Колесником, проте голкіпер зберіг свої ворота "сухими".

U-17 (2007 рік)

“Адреналін” (Луцьк) – АФ “Карпати” (Львів) – 1:2

Голи: Максимчук, 7, Смаглій, 51.

Склад АФ “Карпати”: Фандист, Грабовенський, Черненко, Кокодиняк, Максимчук, Малиш, Бондарук, Орошкевич, Комарениць, Смаглій, Грибеник.

Запасні: Фостяк, Гудзь, Дмитришин.

Тренери: Тарас Павліш і Олег Родін.

Рахунок у матчі відкрили “Карпати”. Після метушні у штрафному майданчику “Адреналіну” першим на м’ячі опинився Антон Максимчук, який завдав влучного удару. Господарі поля зуміли відновити паритет ще до перерви, вдало використавши свою нагоду.

У другому таймі карпатівці продовжували тиснути на ворота лучан і це далося взнаки на 51-й хвилині. Іван-Максим Смаглій виконав кутовий удар і закрутив м’яч прямим ударом з “корнера” у сітку воріт суперника. У підсумку, “сухий лист” від карпатівця та перемога “зелено-білих” з рахунком 2:1.

ДЮСШ “Карпати” (Львів) – “Мункач” (Мукачево) – 2:4

Голи: Коваль, 52, автогол, 90+3.

Склад ДЮСШ “Карпати”: Гнатів, Черевко, Дроб, Звір, Криванчик, Планджиєв, Коваль (Дрозд, 70), Огорілко (Барило, 49), Коржинський (Швед, 65), Войтанович (Лабик, 55), Кункевич (Микитин, 81).

Тренери: Руслан Забранський та Михайло Гурка.

Матч активніше розпочали господарі, які вже зі старту поєдинку часто навідувалися до штрафного майданчика закарпатців. Тож роботи у воротаря “Мункача” вистачало. Так після подачі з флангу Дмитро Коваль головою відправив м’яча у верхній правий кут воріт, але голкіпер впорався з цим ударом. Пізніше Андрій Кункевич влучив у поперечку. А от гравці з Мукачево свій момент використали, відтак на перерву “зелено-білі” пішли, поступаючись у рахунку 0:1.

На початку другого тайму “левам” вдалося відігратися. Після подачі зі стандарту Коваль, якого залишили без нагляду захисники, відправив мʼяч у сітку. Проте вже незабаром двічі забили закарпатці. Відквитати один мʼяч зумів Олександр Лабик, який пробив з-за меж штрафного – мʼяч з рикошетом залетів у ворота. Однак останнє слово було за гостями. У компенсований час гравець “Мункача” реалізував пенальті – 2:4.