Перша ліга. СК "Полтава" – “Карпати” – 0:1

27 квітня 2024 р.
Лев
Завдяки м'ячу Іґора Невеса "зелено-білі" здобувають мінімальну перемогу в Полтаві. Поразка "Лівого берега" у паралельному матчі дозволила "Карпатам" достроково вийти у Прем'єр-лігу.
TYS_4242_230324

Перша ліга. Чемпіонська група. Сезон 23/24. 6 тур

СК "Полтава" – “Карпати” (Львів)

27 квітня, 12:30. Полтава, стадіон "Молодіжний".

Арбітр – Ігор Сташук (Чернігів).

Асистенти: Денис Кєскюла (Дніпропетровська обл.) та Олексій Гавеля (Кривий Ріг).

Четвертий арбітр – Олексій Миронов (Полтава).

Спостерігач арбітражу – Олександр Шамич (Житомир).

СК “Полтава”: Варцаба, Бужин, Опанасенко, Ходуля, Коцюмака (Перебора, 78), Даниленко (Вівдич, 64), Копитов, Горжуй (Пось, 78), Одарюк, Щербак, Стрельцов (Марусич, 64).

Запасні: Тельнов, Васецький, Шаповалов, Плахтир, Клименко, Савенков.

Головний тренер Володимир Сисенко.

“Карпати”: Кожухар, Мизюк, Бабогло, Саків, Полегенько, Чех, Чачуа (Векляк, 89), Костенко (Романюк, 69), Підлепенець (Хаса, 69), Демченко (Рябов, 58), Іґор Невес.

Запасні: Ільющенков, Картушов, Козік, Хромей, Шах, Тлумак, Аріельсон.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Гол: Іґор Невес, 10.

Попередження: Вівдич, 71, Марусич, 77, Бужин, 88 – Костенко, 15.

Тривоги та гол Іґора Невеса на старті

Через повітряну тривогу у Полтавській області матч розпочався із півгодинним запізненням. Зі старту поєдинку "Карпати" задали високий темп і провели кілька швидких атак. Одна з них завершилася голом. Євген Підлепенець ввірвався у штрафний майданчик і прострілив у центр. Іґор Невес випередив Євгена Опанасенка і спрямував м'яч у сітку.

Пропущений гол змусив господарів додати в активності. Полтавці провели кілька атак, найнебезпечніша з яких конвертувалася у навіс з правого флангу. Максим Горжуй змістився на позицію центрфорварда і намагався пробити по воротах, утім в боротьбі з Павлом Полегеньком до м'яча не дістався.

На 20-й хвилині було оголошено тривогу, тож матч призупинили на 35 хвилин. Перший момент після відновлення гри створили "зелено-білі". Підлепенець змістився з флангу і пробив точно в кут – лише стрибок Ігоря Варцаби врятував полтавців від другого пропущеного м'яча.

До завершення тайму воротарю СК "Полтава" довелося ще кілька разів вступати у гру. Спочатку класну комбінацію розіграли Полегенько та Іґор Невес та вивели на ударну позицію Єгора Демченка. Цього разу Варцаба дістав м'яч з іншого кута. Згодом кіпер надійно зіграв під час подачі з кутового.

На 45-й хвилині навіть Варцаба був безсилим, однак кіпера підстрахував каркас воріт. Олександр Мизюк на правому фланзі отримав передачу від Яна Костенка і пробив у напрямку воріт. З рикошетом від ноги Горжуя м'яч влучив у поперечку та відлетів у поле.

Активний Марусич і бездоганний Кожухар

На початку другого тайму "Карпати" відзначились вдруге. Максим Чех пробив по воротах, Варцаба відбив м'яч перед собою, а Іґор Невес виявився найспритнішим на підборі. Проте рефері зафіксував офсайд. Пізніше команди обмінялися дальніми ударами. Але і Владислав Даниленко, і Тарас Саків у ціль не влучили. Ближче до середини тайму СК "Полтава" заволодів ініціативою.

На 68-й хвилині Ігор Коцюмака навісив з лівого флангу, а Максим Марусич поборовся із Чехом і зумів пробити – м'яч влучив у поперечку. Через три хвилини господарі провели аналогічну атаку: Коцюмака навішує, а Марусич б'є. І знову на допомогу "Карпатам" прийшла поперечка. Щоправда, цього разу м'яч у каркас воріт перевів Андрій Кожухар.

На 84-й хвилині Марусич та Кожухар вкотре опинилися у центрі уваги. Лише цього разу Максим навішував на партнера. Володимир Одарюк бив головою після кросу з правого флангу, однак воротар "зелено-білих" парирував постріл хавбека полтавців.

Останню нагоду врятувати гру підопічні Володимира Сисенка втратили на четвертій компенсованій хвилині. Ілля Ходуля запустив лонгбол, а Одарюк головою підправив м'яч на Олександра Вівдича, котрий вирвався на ударну позицію. Та вчасний вихід з воріт Кожухаря і щільна гра в обороні від Мизюка завадили нападнику полтавців завдати акцентованого удару.

Наступний тур/турнірне становище

Завдяки перемозі "Карпати" здобули 60 очок і за чотири тури до фінішу гарантували собі місце в УПЛ. У наступному турі "леви" зіграють в Сумах з тамтешньою "Вікторією". Матч відбудеться у п'ятницю, 3 травня, о 12:30.