Перша ліга. "Карпати" – "Інгулець". Прев’ю

18 квітня 2024 р.
Лев
У п’ятницю, 19 квітня, на стадіоні "Україна" зустрінуться "Карпати" та "Інгулець". Протистояння першої та другої команд ліги розпочнеться о 13:00.
превюкарпатиінгулець

Суперник

У минулому сезоні "Інгулець" вилетів з Прем’єр-ліги, проте є близьким до того, щоб одразу ж повернутися у найсильніший дивізіон. Команді з Петрового вдалося зберегти склад і навіть підсилитися, що робить майбутнього суперника "Карпат" одним із головних претендентів на вихід в УПЛ.

Відстань між командами у турнірній таблиці становить вісім очок. "Леви" мають в активі 57 пунктів, а "Інгулець" – 49. У "Лівого берега", котрий посідає третю позицію, 45 очок. Згідно з Регламентом прямі путівки до Прем’єр-ліги отримають дві перші команди чемпіонату.

Якщо брати до уваги середній вік "Інгульця", то команда є однією з найстарших у Першій лізі, а більшість футболістів мають досвід виступів в УПЛ. Очолює "Інгулець" 37-річний Владислав Лупашко, який розпочав самостійну тренерську діяльність лише влітку минулого року. Із частиною нинішніх підопічних Лупашко донедавна виступав у одній команді (Козак, Білоцерковець, Сітало).

Взимку клуб із Кіровоградщини поповнився двома легіонерами. Однак нігерієць Стефен Гопей, який повернувся у Петрове, поки у заявку на матчі не потрапляв. Інший іноземець – бразилець Альваро – зіграв лише 13 хвилин. Також під час зимової паузи "Інгулець" підсилився трьома провідними гравцями запорізького "Металурга": Валерієм Садом, Володимиром Білоцерковцем та Богданом Могильним.

Поточна форма

"Зелено-білі" виграли у сімох попередніх турах, у яких забили 14 голів та двічі пропустили. В "Інгульця" навесні обірвалася шестиматчева серія без поразок. У новому році команда із Петрового двічі перемогла та по одному разу поступилася і зіграла внічию. В кожному з поєдинків за участю "Інгульця" було забито не більше одного м’яча.

У минулому турі лідери Першої ліги мінімально здолали своїх опонентів. "Карпати" виявилися сильнішими за "Лівий берег", а "Інгулець" переміг "Епіцентр".

Кадрова ситуація

"Левам" у п’ятницю не допоможе Тарас Саків. Основний лівий захисник у попередньому поєдинку отримав четверте попередження в сезоні. Відтак, у матчі проти "Інгульця" львів’яни не можуть розраховувати на трьох футболістів, котрі діють зліва в обороні. Окрім дискваліфікованого Саківа, через травму поза грою залишаються Андрій Булеза та Тимофій Сухар.

Дата та місце

19 квітня, 13:00. Львів, стадіон "Україна".

Арбітри

Головний рефері – Євген Цибулько (Черкаська область), асистенти: Володимир Шланчак (Черкаська область) та Олександр Марчик (Житомир). Четвертий арбітр – Степан Лапко (Львів). Спостерігач арбітражу – Євген Котенко (Суми).

Трансляція

Дивіться матч у прямому етері на YouTube-каналі львівських "Карпат".