Перша ліга. ФСК "Маріуполь" – "Карпати". Прев’ю

10 травня 2024 р.
Лев
У суботу, 11 травня, "зелено-білі" проведуть третій виїзний поєдинок поспіль. Опонентом "Карпат" буде ФСК "Маріуполь".
TYS_7229_mariupol_060424

Суперник

Напередодні 26-го туру львів'яни очолюють турнірну таблицю Першої ліги, а команда Олега Краснопьорова зберігає сьому сходинку. У матчі першого кола чемпіонської групи "Карпати" перемогли маріупольців з рахунком 3:1. На гол Родіона Плакси результативними ударами відповіли Павло Полегенько, Іґор Невес та Євген Підлепенець.

ФСК "Маріуполь" є однією з команд, які найменше пропускають у Першій лізі – 22 голи. Кращі показники лише у трьох лідерів турніру. До згаданого матчу у Львові маріупольці лише одного разу пропускали тричі в одному поєдинку (у жовтні з "Гірником-Спортом"). Водночас суботній суперник "Карпат" небагато забиває (26 м'ячів). У весняній частині сезону ФСК "Маріуполь" відзначився чотирма голами.

Один із них на рахунку Артема Терехова. Захисник є найкращим бомбардиром команди з шістьма голами (п'ять м'ячів Терехов забив ударами головою). У 37-річного форварда Олександра Батальського, який є найстаршим гравцем команди, чотири голи у активі.

Поточна форма

ФСК "Маріуполь" ще не перемагав навесні. У семи турах чемпіонського раунду підопічні Олега Краснопьорова чотири рази зіграли внічию та тричі поступилися. У минулому турі приазовці програли "Прикарпаттю" (0:1).

Натомість "Карпати" розписали нульову нічию із сумською "Вікторією". Таким чином, "леви" вдруге у сезоні поділили очки із суперником і вперше у новому році зіграли внічию.

Кадрова ситуація

Через дискваліфікацію проти "Карпат" не зіграє півзахисник Іван Мельниченко. У минулому поєдинку травмувався нападник маріупольців Ігор Биковський.

У розташуванні "Карпат" на тижні занедужав вінгер Ян Костенко. До другої команди переведено Юрія Романюка, Єгора Картушова та Михайла Хромея. У загальну групу повернувся Тимофій Сухар, котрий востаннє на поле виходив ще восени.

Дата та місце

11 травня, 13:00. Бориспіль, стадіон "Колос".

Арбітри

Головний рефері – Артем Михайлюк (Житомир), асистенти: Сергій Соботюк (Житомир) та Дмитро Подвальний (Київська область). Четвертий арбітр – Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя). Спостерігач арбітражу – Віктор Денисюк (Київська область).

Трансляція

Дивіться матч у прямому етері на YouTube-каналі ПФЛ.